I dag indvies 26.000 hektar stor nationalpark

H.M. Dronningen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen indvier i dag Nationalpark Kongernes Nordsjælland ved Esrum Kloster & Møllegård.

Danmarks femte nationalpark, der samtidig er den næststørste, bliver i dag officielt indviet af H.M. Dronningen sammen med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Det sker ved en fejring og folkefest på Esrum Kloster med deltagelse af en lang række nordsjællandske borgmestre.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er begejstret for at skulle indvie Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

"Jeg har glædet mig enormt til denne dag. Nu bliver Nordsjællands store skove og søer nationalpark for alle. Kronhjorte, havørne og kæmpe områder med urørt skov er bare nogle af de store naturoplevelser i området. Jeg kan kun anbefale at besøge vores nationalparker, for de viser Danmarks natur i al sin storslåede skønhed", siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han bakkes op af formanden for Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Carl F. Bruun.

"Der er masser af muligheder for at brande Nationalpark Kongernes Nordsjælland som nationalpark og tiltrække endnu flere besøgende til vores pragtfulde område. Vi har ud over noget af Danmarks mest storslåede natur også en helt særlig kulturhistorie", siger Carl F. Bruun.

"Jeg ser frem til at løfte den opgave sammen med resten af bestyrelsen og i tæt dialog med de mange gode lokale kræfter. Nationalparken er skabt på baggrund af frivillighed, hvilket er et fantastisk udgangspunkt for videre udvikling af nationalparken".

Alle er velkomne til den officielle indvielse på Esrum Kloster & Møllegård, hvor ministeren, nationalparkformanden og Gribskovs borgmester holder tale, og H.M. Dronningen afslører nationalparkens logo.

Derefter er der fejring på Klosterengen og omkring Møllegården.

Der er opstillet boder med smagsprøver på lokale føde- og drikkevarer, og man kan møde nogle af nationalparkens mange aktører i forskellige aktiviteter. 

Relaterede

15. feb 00:00

’Boykot alle nationalparkerne’

»Landmænd må som udgangspunkt forventes at have begrænset forstand på at forvalte natur - dette betragter jeg som et faktum«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle