Inden regnen kommer: To tærskere høster den sidste havre

Der er blevet arbejdet effektivt på de fleste gårde i Danmark i denne høst - og det gør sig selvfølgelig også gældende for Gyvelgården.

"En flot sommeraften tankes det sidste havre i vognen"

Sådan skriver Søren Møller om sit indsendte billede på Skyd høsten. Billedet er taget af hans lillebror, Emil Møller. 

"Jeg synes at mange af de ting, jeg forbinder med høst er samlet i ét billede. Bedste i førerhuset, Emil der kører fra, mor der leverer mad i marken - alt i alt et symbol på at familien samles i høsten," forklarer Søren Møller og fortsætter: 

"Derudover er vejret altid en afgørende faktor i og omkring høsten, hvorfor det netop med to mejetærskere kan gøre en stor forskel, om man når det inden regnen sætter ind."

Det hele skete på bedriften Gyvelgården, der ejes af drengenes far, Ove Møller, hvor Søren Møller arbejder fast og Emil Møller til dagligt kommer og hjælper til. 

Der blev selvfølgelig også høstet med to mejetærskere, så det kunne nås inden regnen gjorde sit antog - henholdsvis en New Holland TX65 og en TX66, der begge kommer fra deres sædvanlige maskinstation. De kører selv korn fra med en New Holland T7.220 med tipvogn. 

"Vi har været heldige i år, at vi har crimpet en del korn, og derfor har høstet det meste korn med 17-20% vand. Dét, sammen med maskinstationens store kapavitet, gør at vi er langt med høsten," forklarer Søren Møller. 

"Havde vi skulle levere det til foderstof, ville vi have en del stående endnu, og med alt det vand, der er kommet, må vi sige at vi har været heldige," fortsætter han. 

Gyvelgården er en økologiske mælkeproduktion med 160 køer og 230 hektar. 

Med det indsendte billede deltager familien Møller i Skyd høsten bedst. Her kan de både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle