Inflationen skaber usikkerhed og holder griseprisen i ro

Forbrugerne og detailhandlen holder sig i ro grundet den stigende inflation, og det får Danish Crown til at lade deres notering for slagtesvin og søer ligge stille denne uge.

Det europæiske marked for fersk grisekød står stadig i vadestedet, lyder det fra Danish Crown.

Slagteriet kan derfor ikke hæve næste uges notering, og griseprisen forbliver dermed i uge 21 på 11,10 kroner per kilo. 

Sonoteringen forbliver ligeledes på 8,5 kroner pr. kilo.

Det er den stigende inflation der gør, at "der mangler impulser, som kan flytte priserne yderligere op", lyder det.

- Den tårnhøje inflation skaber usikkerhed over alt. Forbrugerne er afventende, og det forplanter sig til detailhandlen og forarbejdningsindustrien, hvor alle lige nu opererer med en meget kort horisont. På den positive side er antallet af grise i Europa relativt lavt. Derfor skal der ikke skal ske ret meget i markedet, før det flytter sig, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

I sidste uge hævede Danish Crown slagtegrisenoteringen med 20 øre.

På den positive side er efterspørgslen på skinker stigende, melder slagteriet, der samtidig oplever en stabil afsætning af bacon, kamme og brystflæsk.

Til gengæld kunne salget af forender, bove og nakker være bedre, og det er specielt her, priserne hurtigt kan flytte sig.

- Det vil blive meget afgørende, hvor god grillsæsonen bliver i det nordlige Europa hen over sommeren. Indtil nu har den ikke været prangende, men om det skyldes vejret eller et lavt forbrug er uklart. I vores øjne er det formentlig en kombination. Der er ingen tvivl om, at et godt sommersalg af pølser, koteletter og andre grillartikler kan flytte markedet, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der en stabil eksport til Japan, Australien, USA og Sydkorea, mens de kinesiske indkøbere fortsat er afventende, lyder det fra Danish Crown.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle