Influencer kåret som årets øko-elev

Laura Cecilie Torp Søgaard, der er en fem unge landmænd bag populær instagram-profil, er kåret som årets økoelev.

Det bliver den 20-årige Laura Cecilie Torp Søgaard, der løber med titlen som årets økoelev.
Prisen modtog hun torsdag under årsmødet i L&F’s Økologisektion. Laura Cecilie Torp Søgaard er elev på Asmildkloster Landbrugsskole.

- Du gør en megaforskel for økologien, for landbruget og får dyrerne. Du er bidt af den økologiske produktionsform, lød det fra Hans Erik Jørgensen, formand for L&F-økologerne, da han overrakte prisen.

Laura Cecilie Torp Søgaard er i praktik hos landmanden Thomas Søgaard, som har en jersey-besætning.

Hun er samtidig en af de fem unge landmænd, som står bag profilen ’Derfor landmand’ på Instagram.

- Når du fra din instagramprofil sammen med fire andre unge formidler viden ud om den bondegård, hvor du er på, så skriver du om dig selv, og er med til at tiltrække andre unge til erhvervet, som der er rigtig meget brug for, sagde Hans Erik Jørgensen, der tilføjede:

- Du er jo bare megagod til det med at tage billeder. Du ved lige, hvad du skal gøre, og du har jo bare megamange følgere, sagde han.

Instagramprofilen har 2.300 følgere.

Laura Cecilie Torp Søgaard forklarer, at hun - som de øvrige unge bag instagramprofilen - laver opslag på instagram et par gange om ugen, hvor de viser det daglige arbejde på gårdene.

- Jeg viser det daglige arbejde på gården, og fortæller lidt om, hvordan vi gør det. Vi har blandt andet lavet nogle nye tiltag for at øge kalvenes sundhed, siger hun.

Om titlen som årets øko-elev, hvor der også følger 5.000 kroner med, siger hun:

- Jeg er meget beæret, og var meget overrasket over, at jeg blev indstillet af både min lærer og praktikvært. Det havde jeg slet ikke regnet med, siger Laura Cecilie Torp Søgaard.

Flere priser

Der var i alt tre unge elever, som var nomineret til titlen som årets økoelev. På andenpladsen kom Theis Elmholt Bull fra Agroskolen. Tredjepladsen gik til Maiken Skov Nielsen fra Dalum Landbrugsskole. 

Det var fjerde gang, at prisen som årets økoelev blev uddelt. Dommerpanelet består af et bredt dommperpanel. Dommernes bedømmelsesgrundlag er en indstilling fra henholdsvis elevens skole, praktikvært og eleven selv. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle