Ingen kontrol med svindelanklaget direktør: Kuratorer på vej med sag mod ledelse

Bestyrelsen i den krakkede kornhandel BMG kontrollerede ikke ledelsen godt nok, mener kuratorer.

Der er nu endnu et retsligt opgør på vej i sagen om den krakkede BMG-kornhandel fra Randers.

I en kreditorinformation til de mange landmænd og andre virksomheder, der tabte penge på den svindelramte virksomhed, skriver kuratorerne, at man nu barsler med en sag mod den tidligere bestyrelse også.

Det kommer oven i sagen mod revisoren, der for to uger siden blev stævnet med krav om 43 mio. kr af konkursboet.

Kuratorerne mener nemlig ikke, at bestyrelsen har kontrolleret den nu svindelanklagede, tidligere direktør og ejer Jens Møller Lund grundigt nok. Faktisk mener de tværtimod, at han havde nærmest frit spil til at foretage de mange urigtige posteringer i regnskaberne i flere år, fremgår det af kreditorinformationen.

"Det er kuratorernes opfattelse, at selskabets bestyrelse bl.a. ved ikke at have etableret tilstrækkelige kontrol- og rapporteringsprocedurer, ved ikke i tilstrækkelig grad at have sikret sig, at selskabets bogføring og regnskabsaflæggelse (herunder især indregning og værdiansættelse af varelagre, forudbetalinger og forpligtelser overfor leverandører) var korrekt samt ved at have accepteret at tidligere direktør Jens Møller Lund havde ubegrænset bogføringsadgang uden kontrol/opsyn fra andres side og der dermed ikke var underlagt nogen form for kontrol, har pådraget sig erstatningsansvar overfor konkursboet", skriver kuratorerne.

"Konkursboet vil snarest rejse erstatningskrav over for den tidligere ledelse. Såfremt dette ikke fører til en tilfredsstillende afklaring, agter boet at udtage stævning mod selskabets tidligere ledelse med påstand om
betaling af erstatning".

Jens Møller Lund erkendte allerede i foråret at have foretaget urigtige posteringer i regnskaberne. Han blev kort før konkursen i BMG politianmeldt, og der foregår pt. efterforskning af sagen.

Ud over BMG-kuratorerne, der rydder op i koncernen efter kollapset for at redde flest mulige penge hjem til kreditorerne, har også Spar Nord lagt sag an mod ledelse og revisor med krav om erstatning.

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle