Ingen nye penge til økologien i finansloven: - Dybt skuffende

Der er ikke sat nye midler af til økologien i aftalen til næste års finanslov. Økologisk Landsforening er dybt skuffet.

Der er i aftalen til finanslov ikke sat nye penge af til økologi. Det vækker dyb skuffelse hos Økologisk Landsforening. 

Her havde man håbet på, at når det kom til aftalen for finanslov, så ville der være afsat nye penge. Det vakte nemlig også stor kritik, da regeringen i sit udspil til finansloven i september heller ikke havde planer om at sætte nye penge af til økologi.

I en skriftlig kommentar fra Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening, lyder det, at hun mener, at regeringen svigter sit eget regeringsgrundlag.

- De vender økologien og deres egne ambitioner ryggen. Vi ved, at der er en økologistrategi lige på trapperne, der skal understøtte efterspørgsel og eksport. Hvor kan vi se det i finansloven? Vi kan roligt sige på forhånd, at ordene i økologistrategien ikke er det papir værd, den bliver skrevet på, lyder det.

LandbrugsAvisen har tidligere skrevet, at noget af det, som man savner afklaring på er Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Her er der sat penge af til 2024, men herefter udløber bevillingerne til centret, hvilket har stor betydning for, hvordan man på centret kan planlægge sit arbejde.

En række række organisationer har også kritiseret, heriblandt Økologisk Landsforening, at der ikke er sat penge af til det økologiske spisemærke på finansloven for 2024.

Fra Sybille Kyed lyder det:

- Vi er dybt skuffede over, at regeringen tilsyneladende er fuldstændig ligeglade med Det Økologiske Spisemærke, der har været med til at sikre menuer med mere grønt og mindre madspild. Det Økologiske Spisemærke er med til at sikre den grønne omstilling, og vi er rystede over, at de ikke engang forsøger at leve op til fordoblingsmålet, der er skrevet ind i landbrugsaftalen og regeringsgrundlaget, siger hun.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle