Ingen nye smittede minkfarme siden søndag

Der er fortsat 289 minkfarme, der er testet positiv for corona og dermed er der ikke fundet nogen ny smitte siden søndag.

De sidste fire dage er der ikke fundet nye smittede minkfarme i Danmark.

Siden søndag har antallet af smittede farme ligget konstant på 289 danske farme. Heraf er alle 289 farme blevet aflivet. Det viser den seneste opgørelse fra Fødevarestyrelsen.

Det er formentlig en naturlig konsekvens af, at langt størstedelen af de danske mink nu er aflivet, og at risikoen for at finde smitte dermed er faldet.

Derudover er yderligere 22 minkfarme fortsat under mistanke.

Det kan skyldes, at farmene er kommet under mistanke samtidig med, at aflivningen af dyrene på farmen er blevet afsluttet. Det har Henning Knudsen, enhedschef i Fødevarestyrelsen, tidligere forklaret til Landbrugsavisen:

"Hvis vi får besked om, at der er en person fra farmen, der er testet positiv, eller der er en positiv overvågningsprøve, så bliver farmen registreret som under mistanke. Men er der ingen dyr tilbage at tage prøver af, fordi dyrene er aflivet, så vil farmen stå som mistænkt indtil vi kan afslutte arbejdet - og det er nok først når farmen er desinficeret".

I sidste uge var der fortsat 50 besætninger, der indsendte svaberprøve til Fødevarestyrelsen, der ifølge deres tal anslår at mellem 100.000 - 300.000 mink fortsat er i live i Danmark.

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle