Ingen retvisende konkurstal for marts

På grund af coronasituationen er der ingen retvisende tal for konkurser i Danmark for marts måned.

Danmarks statistik har ingen retvisende tal for konkurser inden for landbrug, skovbrug og fiskeri for marts måned.

Det skriver Danmarks statistiks som normalt opgør antallet af konkurser på månedsbasis.

"De tilgængelige data om erklærede konkurser i marts er pga. Covid-19 ikke egnede til at give et retvisende billede af det reelle omfang af månedens konkurser. Danmarks Statistik har i alt modtaget data om 295 konkurser i marts (i Danmark red.). Heraf er 151 er i aktive virksomheder og 144 konkurser er i nulvirksomheder. Det generelle niveau set over det seneste år er på ca. 640 konkurser om måneden. Tallene for marts undervurderer derfor markant de reelle konkursforhold, men det reelle niveau er meget usikkert", lyder det i publiceringen om konkurser.

Og det er dermed også gældende for landbruget, ifølge Erhvervsøkonomisk chef, Seges, Klaus Kaiser.

"Nej, det vigtigste er nok at sige, at vi ikke kan udlede noget af statistikken i øjeblikket på grund af corona", siger han i en mailkommentar til landbrugsavisen.dk.

Og det er en situation vi må vende os til som så meget andet.

"Sådan vil det formentlig også være de næste måneder, så for at tage temperaturen på landbrugets aktuelle situation, må vi primært følge prisudviklingen. Her fremstår mink som en særlig hårdt ramt sektor, der både blive ramt af en i forvejen svag konjunktur og corona'ens følgevirkninger med lavere efterspørgsel og aflyste auktioner", skriver Klaus Kaiser.

 

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle