Ingen vil købe: Landmand skærer seks mio. kr. af udbudsprisen

Sydvestjysk landmand kan ikke sælge sit veldrevne kvægbrug. Nu sættes prisen ned igen.

Det skal snart til at være!

Sådan tænker Laust Bendix Jensen om den salgsproces han stadigvæk står i med bedriften Højlund Agro ved Esbjerg.

Laust Bendix Jensen vil gerne sælge sit veldrevne kvægbrug og gå på pension, men ingen har endnu sat underskrift på skødet til bedriften.

Til JydskeVestkysten fortæller Laust Bendix Jensen, at udbudsprisen nu rettes for anden gang. Nu lyder den på 48,7 millioner kroner, hvilket er næsten 13 millioner kroner mindre end den første udbudspris på 61,5 millioner kroner.

I mellemtiden er en lille ejendom med tilhørende jord solgt fra, ligesom 23 hektar er forhånds-reserveret til anden side, så gården nu har 199 hektar under plov. Gården kan nu købes med mere eller mindre jord - ned til 100 hektar og op til de 222 hektar.

"Det gør da ondt - vi har bygget så meget unikt op herude. Heldigvis har vi haft det sjovt de seneste 10 år, men nu er jeg 65 og et halvt år, og jeg vil gerne snart kunne holde fri. Mens man går og venter på et salg, skal man jo stadig være over alting, så alt bliver ved med at være i tiptop stand", siger Laust Bendix Jensen til JydskeVestkysten.

Sker der ikke et salg indenfor kommende fremtid, vil Laust Bendix Jensen kunne fejre 41 års jubilæum på bedriften til marts. Siden etableringen er de 50 hektar og 82 køer vokset til 199 hektar og 380 køer plus opdræt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle