Inger Støjberg på delegeretmøde: Jeg kæmper jeres sag

Delegeretmødets afslutningstale var både varm ros til dansk landbrug og et budskab om, at der skal ændres i den politiske struktur, der gør det muligt at skaffe arbejdere fra udlandet.

Den afsluttende tale på delegeretmøde blev holdt af Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg, der havde et budskab med om arbejdspolitik i landbruget.

"Vi mangler udenlandsk arbejdskraft, og derfor har jeg forsøgt at handle en aftale på plads, der skal gøre det lettere at få udenlandsk arbejdskraft hertil. Det er mennesker der rejser herop, udfører en opgave og rejser hjem igen, når arbejdet er gjort", lød det fra Inger Støjberg.

Hun gjorde det klart for de fremmødte, at hun kæmper deres sag, når det kommer til at skaffe den arbejdskraft, der især mangler i landbruget.

"Jeg havde blandt andet et forslag om at sidestille landbruget med alle andre erhverv, når det gælder praktikanter. Men jeg skal love for, at det blev blæst af banen af 3F og Socialdemokraterne, der påstod at hver landmand, der vil gøre noget for at have en praktikant, bare er en løntrykker i forklædning", fortalte ministeren og forklarede, at hun ser en helt anden virkelighed.

"Det er da ikke en måde at omtale et erhverv på. Der står jo ikke en masse 3F’ere og banker på stalddøren for at komme i arbejde, tvært imod. Det kan godt være, at nogen er meget imod, at der kommer udenlandsk arbejdskraft hertil, men det nytter ikke noget at udskamme et bestemt erhverv af den grund", forklarede hun.

Stor ros til landbruget

På en varmere note, havde Inger Støjberg også mange rosende ord med til de danske landmænd.

"I er i en branche med så meget arbejde, at det er en hel livsstil, og det ser vi resultatet af. Danske landmænd er, uanset hvordan vi måler det, nogle af de allerbedste i verden. Fødevarer af høj kvalitet og mere bæredygtig produktion, i bruger mindre antibiotika og dyrevelfærden er i top. Der er så meget at være stolt af", lød de rosende ord fra Udlændinge- og Integrationsministeren.

"Grundighed og vedholdenhed det lønner sig, men der vil altid være modstand. På den ene side er alle de fanatiske veganere og resten af venstrefløjen og københavnerpressen. De forsømmer ikke en lejlighed til at kritisere, selv om landbruget måske i virkeligheden er noget, man ved meget lidt om", fortalte ministeren salens tilskuere.

"Jeg får fornemmelsen af, at man som københavner, der står i kø til at købe et brød til 70 kroner, nogle gange glemmer, at nogen også har produceret kornet og forarbejdet det", lød det fra Inger Støjberg, der fremhævede den glans, hun mener, landbruget fortjener.

"Det er jer, der leverer varen, og det skal vi politikere og jer selv selvfølgelig fremhæve. Der er styr på tingene, og derfor bliver jeg så træt, når landbruget konstant udsættes for uretfærdige fordomme. Jeg synes, at I har uendeligt meget at være stolte af, og selv om i ikke altid får den hæder i fortjener, håber jeg, at i går herfra i dag, med den følelse, at vi faktisk er mange, der rigtig godt kan lide jer".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle