Intern L&F-video lækket ved en fejl: Den skulle aldrig have været ude

En ironisk, intern video fra L&F om navneændringen fra svin til gris blev tidligere på ugen delt flittigt på de sociale medier. Der er blevet gjort tykt grin med filmen, og det ærgrer L&F, som nu har ændret procedurer.

”Vi er selvfølgelig kede af den måde, vi har fået opmærksomhed omkring et rigtig godt projekt. Det har kørt i flere år, og vi har lagt et massivt stykke arbejde i det, og nu ender det med, at folk gør grin med det”.

Sådan lyder det fra Mette Gammicchia, afdelingsleder for Afsætning, Ernæring og Markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer, efter at en film, der var lavet til intern brug, nu er gået viralt i Danmark.

Filmen blev lavet til et kickoff-møde for forarbejdningsindustrien og var ment som et skægt påfund for at få alle til at spidse ører. Efterfølgende skulle filmen sendes ud til deltagerne i et nyhedsbrev, men ved en fejl blev filmen lagt op på det sociale videomedie Vimeo.

Og derfra er den så blevet plukket og delt i stor stil i løbet af de sidste par dage.

”Filmen har et lidt ironisk præg, fordi den bruger ord som coolness og occasions, hvilket bliver brugt hyppigt i branchen lige nu. Så det var for at drille branchen lidt, og det har været en kæk måde at komme frem på”, siger Mette Gammicchia.

Klar fejl

Hun erkender dog også, at det var en brøler, at den blev tilgængelig for andre end deltagerne på mødet, som blev holdt for et par måneder siden.

”Vi har lavet den dumme fejl, at vi har lagt ud på Vimeo-siden. Den her film skulle ikke ud, det var helt sikkert”, siger hun og fortæller, at fejlen formentlig skyldes miskommunikation mellem parterne i huset.

”Men når det så er sagt, så er filmen jo relativt uskyldig. Vi afslører ikke noget internt i huset, for det er jo offentlig kendt, at vi gerne vil skifte navn fra svin til gris. Men det er klart, at når man sidder i kommunikationsbranchen i Indre København, så kan man sige, at filmen er nok så dårlig. Men man skal huske på, at den er lavet som et kækt indslag til et internt møde”, siger hun.

”Ikke de fedeste dage lige nu”

Mette Gammicchia fortæller, at man også har mærket til fejlen i det daglige.

”Ja, jeg kan godt indrømme, at det ikke er de fedeste dage lige nu. Jeg synes jo ikke, det er sjovt, at der bliver gjort grin med et projekt, vi har arbejdet hårdt på i flere år. Vi gør det jo i sidste ende for, at de danske landmænd kan afsætte deres produkter til en højere pris, og vi kan holde os relevante”, siger hun.

”Jeg er ked af, at den bliver udstillet på den måde og gjort grin med. Jeg kan da godt se det morsomme i det, hvis man ikke kender til baggrunden, men jeg er ærgerlig over, at man gør grin med den på denne måde”, siger hun.

Opbakning fra baglandet

Til trods for brøleren glæder Mette Gammicchia sig over, at baglandet i hvert fald står bag omdøbningen fra svin til gris.

Hun har flere gange måttet kommentere på videoen i medierne, senest torsdag morgen på et program i Radio24Syv. Her fortalte journalisterne – ligesom øvrige journalister fra radio og tv har gjort tidligere på ugen – at de har ledt med lys og lygte efter landmænd, som har været utilfredse med filmen og konceptet.

”Men det ser ud til, at det har været en nærmest umulig opgave. Det er rart at landmændene ikke løber med på journalisternes forsøg på at piske en stemning op”, siger hun.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle