International kvælstof-eksamen udsat halvt år

Evalueringsgrundlag på engelsk ikke klart endnu. Derfor bliver det tidligst i september, at en række internationale eksperter skal gå de danske kvælstofmodeller bag vandområdeplanerne efter i sømmene.

Miljø- og Fødevareministeriet har besluttet at udsætte den planlagte internationale evaluering af kvælstofmodellerne bag vandområdeplanerne til efteråret.

Tidligere har det været meldt ud, at evalueringen, som indgår i landbrugspakken, skulle ske i marts-april 2017. Men planen har ikke kunnet overholdes, da Aarhus Universitet og DHI endnu ikke er blevet klar med et evalueringsgrundlag på engelsk til ekspertpanelet.

»Der er også kommet den ekstra krølle på, at vi har aftalt med interessenterne - bl.a. Landbrug & Fødevarer - at de får mulighed for at læse det faglige grundlag igennem og kommentere på det, så det kommer med i evalueringsgrundlaget. Derfor kan vi ikke nå at få evalueringen på plads inden sommerferien,« siger kontorchef Morten Ejrnæs, Miljø- og Fødevareministeriet.

Niels Jørgen Pedersen taber kamp om borgmesterpost 22. november · 08:21

»Tid nok det vigtigste«

I L&F siger viceformand Lars Hvidtfeldt, at det vigtigste er, at forskerne får tid nok til deres arbejde.

»Vi forventer, at hver en sten bliver vendt og, at de internationale forskere kan komme med alternative bud på, hvordan miljømål kan fastsættes ud fra virkeligheden. Vi kan som erhverv ikke leve med en selvopfunden virkelighed.«

Faktaboks

Planen - nu september

  • Et panel af tre til fem internationalt anerkendte forskere samles i internat i en uge for at evaluere kvælstofmodellerne bag de danske vandområdeplaner.
  • Resultatet vil indgå i vurderingen af indsatsbehovet i tredje vandplanperiode.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu