Internt notat bekræfter: Generationsskifte bliver dyrere

Det virker så godt som sikkert, at bo- og arveafgiften bliver hævet. Et internt notat bekræfter, at en hævelse af afgiften skal give én milliard kroner i statskassen fra næste år.

Forberedelserne til den nye regerings første finanslovsforhandlinger er i fuld gang, og som forventet bliver det dyrere at lave generationsskifter.

Det skriver Altinget, der er kommet i besiddelse af et internt notat fra 5. september om det kommende regeringsudspil.

Her fremgår det, at afgiften på overdragelse af familieejedede virksomheder (bo- og gaveafgiften) bliver rullet tilbage fra 5 til 15 pct.

Det giver én milliard kroner i statskassen allerede fra 2020.

"Hvad angår bo- og gaveafgiften, har vi fra regeringens side allerede meldt ud, at vi vil rulle den borgerlige regerings skattelettelser tilbage, som var en skatterabat til nogle af de mest velbjærgede i Danmark", siger skatteminister Morten Bødskov (S) til Altinget.

Hævelsen er en tilbagerulning af en tidligere lempelse fra den blå regering, og Landbrug & Fødevarer-direktør Morten Høyer har tidligere kritiseret, at Socialdemokratiet har gået så benhårdt efter at rulle afgiften tilbage.

"Det er gift under generationsskifterne. Der skal i forvejen lægges mange penge til side for at lave et generationsskifte, og det her gør det bare endnu sværere", har han sagt til Landbrugsavisen.dk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle