Investor står klar med penge til flere end 1.000 køer: Ung medejer søges

Sagro leder netop nu efter en ung landmandsfamilie, som vil arbejde sammen med en investor.

Investoren står klar, pengene er parat til at blive sat i arbejde og gården er fundet, men dog ikke handlet endnu. Der mangler dog en ting: En ung landmandsfamilie, som vil have medejerskab og drive bedriften.

Derfor søger landboforeningen Sagro netop nu efter en ung landmandsfamilie, som vil være drivkraften i selskabet, hvor man kan få medejerskab af en kvægbedrift med flere end 1.000 køer i Jylland.

Ifølge cheføkonom Morten Dahl Thomsen er casen gennemarbejdet, og der er udsigt til et afkast i størrelsesordenen 7-8 procent.

Kravet til kandidaterne er dokumenteret ledererfaring, ligesom man også skal have en opsparing.

"Man skal komme med 750.000-1.000.000 kr. i opsparing, for det viser, at man vil være med til at eje et landbrug. Det mest vigtige er dog, at profilen passer og ledererfaringen er opnået", fortæller Morten Dahl Thomsen til landbrugsavisen.dk

Hvilken ejendom, der er tale om, samt hvem investoren er, kan han ikke oplyse.

Kom ud af busken

Opgaven med at finde en egnet kandidat er dog ikke let, erkender Morten Dahl Thomsen. De unge landmænd tænker i hans optik stadig for meget på selveje.

"Der ser ud til at være en barriere, som skal nedbrydes, i forhold til at få flere unge med på ideen om, at de skal blive landmænd sammen med investorer. De fleste ser stadig selvejet, som det ypperste, selvom de skal slås med banker og kreditforeninger for overhovedet at få lov at skrive under på skødet", mener Morten Dahl Thomsen.

Vil man samarbejde og sameje med en investor, er sagen en helt anden, er hans erfaring.

Investorerne kan tilføre store egenkapitaler, så selskabernes solvens når 20-25 procent. Det giver adgang til at spille kreditgiverne ud mod hinanden.

"Når først solvensen er tilstrækkeligt høj, får vi mange tilbud fra kreditgiverne. Man kan stille krav til dem, fremfor at de stiller krav til én. Det er en af gevinsterne ved at gå sammen med en investor", siger Morten Dahl Thomsen, som oplever pæn interesse fra investorerne i forhold til opkøb af landbrug i samarbejde med unge landmandsfamilier.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle