Irma åbner grøn Øko-butik

På Østerbrogade 110 i København åbner Irma i dag den første grønne økologi-butik.

Irma Østerbrogade er fra i dag forvandlet til Irma ØKO.

Mens en tredjedel af varerne på hylderne i Irmas 78 butikker er økologiske, er det hovedparten af varerne i den relancerede Irma ØKO på Østerbro i København.

Det betyder, at alt - lige fra slik og konfekture, frugt og grønt, bagværk og mejeri til kød, vin og kolonial - nu udelukkende sælges som økologi. Mens varer som salt, toiletpapir og vand på flaske, der ikke eksisterer i en økologisk variant, typisk er Svanemærket eller certificeret.

Butikken er et pejlemærke for den retning, direktør Søren Steffensen gerne ser Irma og markedet bevæge sig i.

I stedet for at have økologiske skilte på hylderne, så vil der omvendt være skilte i Irma ØKO, der fortæller, når der er tale om konventionelle varer.

Formand Per Kølster, Økologisk Landsforening, er begejstret for åbningen af Irma ØKO. Han ser det som en milepæl, at der er grobund for en butik, der er fuldt ud økologisk.

"Irma er en pionér inden for økologi. De var blandt de første med økologiske varer i detailhandelen, og økologi fylder mere i Irmas samlede salg end hos nogen andre dagligvarekæder. Irma har været rigtig gode til at samarbejde med økologer om udvikling af nye varer - til glæde for forbrugerne, økologerne og butikkerne. Stor ros til Irma for deres offensive indsats for økologien. Vi ser frem til, at der kommer flere øko-butikker i fremtiden," siger Per Kølster.

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle