Irsk regering følger dansk eksempel: Vil aflive alle landets mink

Irlands regering vil aflive landets minkbestand. Pelsorganisation mener, det er automatreaktion.

Den irske regerings beslutning om at aflive alle mink på landets tre minkfarme uden at have juridisk eller fagligt grundlag for dette har ladt familierne bag de tre farme knuste og uden levebrød.

Det skriver pelsorganisationen Fur Europe i det seneste nyhedsbrev.

Beslutningen er taget til trods for at alle på de tre farme,  både dyr og mennesker er testet negative for covid-19 så sent som i sidste uge, samt at de samarbejder med myndighederne omkring sikkerheden for dyr og mennesker.

"Vi har ikke set lignende restriktioner for nogen andre brancher på denne ø under pandemien. Denne beslutning vil lukke tre sunde, velfungerende og anerkendte farme på trods af manglende fagligt grundlag. Der har ikke været en åben og gennemsigtig debat om emnet og det ligner en tro kopi af andre europæiske landes nedlukninger af minkindustrien. Loven er uretfærdig overfor minkfarmerne og lovmæssig uforholdsmæssig," siger  Mette Lykke Nielsen, CEO of Fur Europe.

Mens den irske regering læner sig op ad den danske regerings beslutning om at aflive alle danske mink, glemmer den at nævne, at beslutningen i Danmark var på baggrund af en hurtigt spredning af coronavirus blandt mink og kraftig stigende antal smittede besætninger. Den hurtige stigning var et resultat af, at mange farme var placeret tæt på hinanden. Det er dog langt fra tilfældet i Irland, hvor kun er tre farme placeret i tre forskellige landområder, Kerry, Donegal og Laois.

"Vi vil forsat advokere for lovlig,  veldreven pelsindustri i Europa. Det er den bedste måde at sikre dyrevelfærd, sygdomskontrol og ordentlig behandling af vores minkavlere, konkluderer Mette Lykke Nielsen.

De tre farme har en samlet bestand på 120.000 mink.

 

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle