Ismejeri kom solidt gennem solrigt is-år

Mejerigaarden i Thisted, der driver Hjem Is og Premier Is, kom ud af 2018 med et overskud på 4,9 mio. kr. efter skat mod 0,1 mio. kr. året før.

En solrig sommer og varme temperaturer var godt for issalget i 2018.

Mejerigaarden i Thisted, der driver Hjem Is og Premier Is, er med regnskabet for 2018 igen kommet på ret køl. Mejeriet kom ud af 2018 med et overskud på 4,9 mio. kr. sammenlignet med et overskud for den samlede forretning på omkring 100.000 kr. året før. Overskuddet er dog et stykke fra de 23 mio. kr. som mejeriet hev hjem i 2016.

Også omsætningen steg fra 342 mio. kr. i 2017 til 468 mio. kr. i 2018, den største omsætning i flere år. Driftsresultatet steg fra 4,1 mio. kr. i 2017 til 19,3 mio. kr. sidste år. Dermed er der vækst over hele linjen i regnskabet for 2018, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

En vækst som mejeriet har opnået på trods af øget konkurrence, rekordhøje råvarepriser og store investeringer i brands.
 
"Konkurrencen er stenhård og der er pres på marginerne i alle salgskanaler. Vores positive vækst i omsætning er drevet af sidste års gode sommer, massiv tilgang af kunder indenfor convenience samt det forhold, at Hjem Is indgår med et helt år i regnskabet 2018", siger Co-CEO og kommerciel direktør, Christian Brink.

Hektisk år med stigende priser

Mejerigaarden kalder 2018 for et 'hektisk år' for både produktionen, men også distributionen, på grund af den høje omsætning blandt andet som følge af det gode sommervejr. 
 
"Udfordringerne har været rekordhøje råvarepriser på hovedingredienser som fløde og vanilje, stigninger på logistik- og energiomkostningerne, en kold forsommer og et meget stille efterår. De faktorer lægger samlet en dæmper på driftsresultatet, der er helt som forventet", udtaler Christian Brink i pressemeddelelsen.
 
I regnskabet er også indeholdt millioninvesteringer i markedsføring og styrkelse af deres brands 'Premier Is' og 'Hjem Is', samt engangsomkostninger i forbindelse med refinansiering af Mejerigaarden.
 
"Vi vil også fremadrettet have fokus på at styrke vores brands i markedet og vi fortsætter højt investeringsniveau i branding og markedsføring", fortsætter Christian Brink.
 
Han forventer en spændende is-sæson i 2019, der indtil videre har været præget af det gode vejr i april og en kold og våd maj.

Faktaboks

Mejerigaarden i tal

Tal i parantes er for 2017

  • Udover Christian Brink udgøres direktionen i Mejerigaarden af Co-CEO og CFO Kim Gade Pedersen.
  • Overskud: 4,9 mio. kr. (100.000 kr.)
  • Omsætning: 468 mio. kr. (342 mio. kr.)
  • Driftresultat: 19,3 mio. kr. (4,1 mio. kr.)

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle