It- mand skiftede kurs - nu er han ostehandler

Fritz Diedrichsen skiftede, i en alder af 46, kurs. Han gik fra at være IT-mand hos Danfoss til at være ostehandler i Sønderborg.

Fritz Diedrichsen er glad for ost – men det er ikke lang tid siden, han kom til at leve af det.

Det hele startede I slutningen af sidste år, hvor han blev opsagt som IT-medarbejder hos Danfoss.

“Ham der havde forretningen før mig havde hørt, at jeg gik ledig. Så spurgte han om jeg ville overtage – han havde fået gigt, og der er ret koldt herinde, så det var ikke sjovt mere,” siger Fritz Diedrichsen.

Den gamle ostehandler

Fritz Diedrichsen er kommet I ostehandleren i mange år. Han flyttede til Sønderborg for snart et årti siden, og dengang var der to osteforretninger. I dag er der kun én.

“Jeg tror, jeg er den eneste ostehandler tilbage syd for Kolding!” griner han.

Alligevel tror han, at den gamle ostehandler vil bestå.

Forsker: Bier kan lide smagen af pesticidMark 9. december · 08:30

“Der er nogle faste kunder, som altid vil komme her. Dem, som gerne vil betale det ekstra for noget, som virkeligt smager af noget,” fortæller han.

Fortryder intet

Efter snart et år som ostehandler, kunne Fritz Diedrichsen ikke være mere glad for jobbet.

“Jeg var skeptisk i starten, men nu er jeg glad for det. I starten vidste jeg ikke så meget om forretningsdelen, siden jeg aldrig har været selvstændig før. Osten har jeg heldigvis altid interesseret mig for,” siger Fritz Diedrichsen.

LandbrugsAvisens journalister, Aske og Victoria, er på Danmarkstur i de næste par uger og er på jagt efter lokale fødevarer. 

Stadig flere fødevarer sælger sig selv med, hvor de kommer fra. Men hvordan gør man lokale fødevarer til en god forretning, og hvad gør producenterne anderledes? Det er nogle af de spørgsmål de forsøger at få svar på. Læs mere i LandbrugsAvisen og hold øje med, hvor Aske og Victoria er i næste uge. Vi modtager gerne ideer til, hvor de skal dreje forbi.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu