IT-problemer i slutspurt for EU-ansøgninger presser landmænd og konsulenter

Landmænd og konsulenter bokser med driftsforstyrrelser i tast selv-service i slutspurten for ansøgninger om EU-støtte. "Uacceptabelt", mener L&F.

Fejl og driftsforstyrrelser i Landbrugsstyrelsens IT-system tast selv-service i de sidste dage inden ansøgningsfristen for EU-ansøgninger 16. april, sætter nerverne på prøve hos landmænd og konsulenter, som netop nu knokler weekender og aftener for at få ansøgningerne sendt ind.

I følge Landbrug & Fødevarer har systemet kørt ustabilt både lørdag og i dag mandag.

Lørdag var der fejl, som blokerede for at arbejde med ansøgninger og igen i dag mandag er der driftsforstyrrelser.

"Uacceptabelt"

Landbrug & Fødevarer indskærper i den forbindelse, at det er Landbrugsstyrelsens ansvar at sørge for, at systemet kører i ansøgningsrundens slutspurt.

"Det er ekstremt vigtigt, at systemet kører de sidste dage og timer af ansøgningsrunden, og derfor skal Landbrugsstyrelsen naturligvis løse problemerne omgående, så det bliver muligt at komme i mål med de sidste ansøgninger", lyder det fra Niels Peter Nørring, klimadirektør i Landbrug & Fødevarer.

Han tilføjer, at L&F fortsat finde det meget problematisk, at ansøgere skal søge om udbetaling af økologisk arealtilskud og plejegræstilskud, uden at de har et opdateret og retvisende ansøgningsgrundlag i Landbrugsstyrelsens ansøgningssystemer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle