Italien: Økonomisk støtte til ASF-berørte landbrug og virksomheder

Italienske myndigheder har valgt at give en stor pose penge til de landbrug og virksomheder, der er berørt af udbrud med afrikansk svinepest.

25 millioner euro eller hvad der svarer til 186 millioner kroner har de italienske myndigheder valgt at lægge i en fond, der kan støtte landbrug og virksomheder i hele forsyningskæden i områder, der er berørt af afrikansk svinepest.

Det melder flere internationale medier.

Italiens landbrugsminister Stefano Patuanelli har givet opbakning til fonden, der skal støtte de virksomheder, som har lidt tab på grund af tiltag til at forebygge, udrydde eller begrænse spredningen af den frygtede grisesygdom.

60 procent at midlerne er øremærket berørte landbrug, mens 40 procent er tiltænkt virksomheder i slagteri - og forarbejdningssektoren.

Italien har gennem mange år haft afrikansk svinepest på Sardinien, men smitten har for første gang siden afrikansk svinepest ramte Europa i 2014 spredt sig til fastlandet. I januar blev regionen Piemonte i det nordvestlige Italien ramt. Smitten har siden spredt sig til regionen Ligurien, og i starten af maj blev Rom ramt. 

Siden er smitten også konstateret ved byen Rieti nordøst for Rom. 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle