Jægere: Beklageligt og uansvarligt at fastholde særlig beskyttelse af ulv og bæver

Danmarks Jægerforbund vil have ophævet særlig beskyttelse for dyr, der ikke længere er truet.

Ulven er ikke længere en truet dyreart, men behandles sådan, og det bør der gøres op med.

Det er budskabet fra Danmarks Jægerforbund, der ærgrer sig over, at Kommissionen i EU ikke har lyttet til parlamentets opfordring om at ændre ulvens beskyttelsesstatus.

"I mange regioner af EU er koncentrationen af ulve uholdbart høj, hvilket resulterer i stigende konflikter, herunder økonomiske tab for landmænd, dræbte hunde og lokal påvirkning af vildtet", skriver forbundet og fortsætter:

"Det er derfor dybt beklageligt og uansvarligt, at EU-kommissionen har truffet en politisk beslutning om, at der ikke skal ske ændringer i den strenge beskyttelsesstatus for ulven eller andre arter som f.eks. bæver i Danmark, der er beskyttet i henhold til EU-lovgivningen. Dette, uanset hvordan antal og koncentration af ulve udvikler sig i hele Europa og i de nordiske lande".

Jægerforbundet slutter med at skrive, at opfordrer regeringen til at lave en mere smidig og pragmatisk lovgivning på området.

Mandag var miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til debatmøde med sine europæiske kolleger i EU. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ministeren om debatten på denne side af Påske, oplyser ministeriet til Landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle