Jægerformand: Ja, jægere skyder ulve

I Jæger, der er medlemsbladet for Danmarks Jægerforbund, besvarer formanden spørgsmålet om, hvorfor de danske ulve forsvinder fra jordens overflade uden at efterlade sig spor.

"Det giver ingen mening at benægte, at der blandt os jægere findes mennesker, som kan finde på de her grove overtrædelser af vores lovgivning. Det være sig forgiftningssager, ulovlig udsætning, krybskytteri og drab på ulve", udtaler jægerforbundets formand Claus Lind Christensen i en artikel i Jæger under overskriften "Skyder jægere ulve?".

Det spørgsmål besvarer formanden selv med et "Ja, jægere har skudt ulve".

Dermed er det hos jægernes egen formand, man finder svaret på, hvorfor flere danske ulve er forsvundet sporløst. De bliver nemlig hverken kørt over, vandret tilbage til Tyskland eller døde af sygdom eller alderdom. Ulvene bliver simpelthen skudt af nogen med riffelbevis.

Tilbage i foråret gav det en del ballade, da forskere fra Aarhus Universitet udgav en opgørelse, der viste, at ni ulve siden 2012 er forsvundet for det danske landkort, og der blev vakt mistanke om, at nogle systematisk var i gang med at udrydde ulven herhjemme. Og i en videnskabelig artikel fra et hold danskere og tyske forskere, som følger ulven, kom man frem til, at en stor del af de sporløst forsvundne ulve er blevet dræbt af mennesker.

En statusrapport fra den nationale overvågning af ulve viste tidligere på året, at én enkelt ulv var opført som ”død af naturlige årsager” mellem 2012 og tredje kvartal af 2020. I samme tidsrum kunne man konkludere at ni ulve var forsvundet, og det uden en kendt årsag. Ulvene var altså hverken udvandret, påkørt eller har så vidt vides lidt en naturlig død.

Der er dog kun ét kendt tilfælde af ulvedrab. I april 2018 blev en ung hunulv skudt og dræbt på en mark ved Ulfborg. Skudepisoden blev filmet, og gerningsmanden blev efterfølgende idømt 40 dages betinget fængsel for ulvedrabet.

I Jæger-bladet forstår formanden godt, hvis nogle jægere bliver stødt over at havne i bås med ulvedræbere. Men jægerne skal kigge indad og gøre mere for luge ud blandt brodne kar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle