Jacob tager sine børn med til den lokale landmand - De skal opdrages til at have respekt for landbruget

Den lokale landmand inviterer hellere end gerne til en tur i mejetærskeren.

I Gammel Pjedsted nær Fredericia bor Jacob Johnsen. Han er ikke landmand, men arbejder dog med landbruget når han leverer vandingsudstyr. Derfor er det også vigtigt for ham, at hans børn får et godt forhold til landbruget. 

Og til at skabe det forhold bruger han blandt andre den lokale landmand, Niels Ladegård.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- De skal opdrages til at have respekt for landbruget, og til at vide at der er en årsag til at de kører og støver. Vi plejer at køre og jagte høsten efter skoletid, og vi får gerne lov til at køre med Niels. Han er god til at fortælle hvad han laver, og hvad der skal ske med det, fortæller Jacob Johnsen.

Og også i denne høst har Niels Ladegård givet sig tid til Jacob Johnsen og hans børn. Senest under øko-karsehøsten hvor otteårige Signe var med. Også selvom hun var ret skeptisk, da der jo ikke var meget grønt oven på æggemaden over det, som mejetærskeren åd sig igennem. 

Men efter en tur i mejetærskeren, med medfølgende forklaring om, hvordan frøene skulle tørres ned, og så en tur i lageret og røre ved karsefrøene var Signe overbevist. 

- Det betyder noget for et lokalsamfund, at man har et godt forhold til sin lokale landmand. Og her er de gode til at fortælle hvornår man ikke skal hænge tøj ud, fordi de kører gylle. Og når man så kan køre med at få en snak, så er det rigtig sundt, siger Jacob Johnsen, der også kan oplyse at Niels Ladegård var godt tilfreds med den økologiske karse, som gav cirka 2600 kilo per hektar. 

Med de indsendte fotos deltager Jacob Johnsen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle