Jagt på ulve deler Christiansborg

Mens DF og Venstre vil tillade almindelig jagt på ulve, vil Socialdemokratiet gøre det nemmere at regulere problemulve.

Hvis det står til Venstre, så skal Folketinget arbejde for, at det bliver tilladt at skyde ikke bare problemulve, men også ulve i al almindelighed. Men ikke, hvis det står til Socialdemokratiet.


Det skriver Thisted Dagblad, der har snakket med de nordjyske medlemmer af Folketingets miljø- og fødevareudvalg.

"Jeg mener grundlæggende ikke, at ulven hører til i Danmark, så jeg støtter både, at der kan skydes problem-ulve, men også at der tillades almindelig jagt. Og at Danmark derfor arbejder for de fornødne ændringer af EU-reglerne samt den danske anvendelse af reglerne", siger Venstres Torsten Schack Pedersen.

ikke rigtigt at ophæve fredning

Helt så enkelt er det dog ikke i Socialdemokratiets optik.

"Jeg tror ikke, at det rigtige er at ophæve fredningen for generelt at kunne skyde ulven, men reglerne omkring de såkaldte " problemulve" skal være så smidige og nemme at bruge, at man rent faktisk føler man kan forsvare sig mod en problemulv, der kommer for tæt på mennesker. Det er de regler, jeg mener, vi skal vie vores opmærksomhed først", siger Socialdemokratiets nordjyske folketingsmedlem Simon Kollerup.

Også Ib Poulsen, der er det ene af Dansk Folkepartis to medlemmer af miljø- og fødevareudvalget, mener, at ulven på grund af den utryghed, den udløser, " ikke bør være i den danske natur og bør udryddes så hurtigt som muligt".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle