Januar bliver rundet af med masser af regn

Det forholdsvis milde vejr varer januar ud, lyder det fra DMI. Kun i Nordjylland kan der komme en smule frost.

Der bliver brug for både regntøj, gummistøvler og paraplyer i den sidste uge af januar. Hver dag frem til weekenden er der udsigt til nedbør over hele landet.

Derimod holder frosten sig fortsat på afstand af Danmark. Med en enkelt lokal undtagelse kommer temperaturerne ikke ned nær under nul grader.

Det oplyser Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

"Der kommer mange fronter ind over landet, og det bliver en våd uge. Mandag morgen er der overskyet, men efterhånden kommer regnen ind vestfra", siger hun.

Ved middagstid begynder det at at klare op vestfra. Opklaringen rykker langsomt østover om eftermiddagen med temperaturer mellem fire og syv grader.

"Indimellem er der mulighed for enkelte byger. Sidst på aftenen og først på natten kommer der så et nyt regnområde ind fra sydvest", siger hun.

"Regnvejret rammer Nordjylland sidst, og lokalt kan temperaturen falde til lige omkring frysepunktet i det nordjyske. Så man skal være opmærksom på risiko for glatte veje", siger Mette Wagner.

Tirsdag morgen står regnen ned over hele landet.

"Et lavtryk giver regn hele tirsdagen, hvor det med fem grader bliver lidt køligere end mandag", siger Mette Wagner.

Onsdag klarer det en smule op, og "det giver lidt sol" flere steder i landet.

Torsdag bliver grå med perioder af regn og fortsat mildt for årstiden med fem til syv grader.

Fredagen begynder på samme vis, men en overgang klarer det op fra vest og det bliver hovedsagelig tørt. Vinden tager til i styrke fra vest og sydvest. Ved kysterne op til kulingstyrke.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle