JCB tæt på at runde en kvart million teleskoplæssere
I næste måned runder JCB formentlig teleskoplæsser nr. 250.000 på fabrikken i England.

Det var i 1977, JCB kom med sin første teleskoplæsser. Det der på sigt skulle vise sig at blive en kæmpe succes.

I dag, over 40 år senere er den privatejede virksomhed med hovedsæde i Uttoxeter, England, meget tæt på at runde en imponerende milepæl.

Hvis alt går vel kan teleskoplæsser nummer 250.000 forlade produktionsbåndet i løbet af næste måned. Det fortalte Tim Burnhope, chefingeniør hos JCB, da virksomheden holdt pressemøde for landbrugspressen onsdag, hvor LandbrugsAvisen var med.

»Der er sket meget siden 1977. I dag er vi den største producent af teleskoplæssere i verden, og i næste måned runder vi 250.000 eksemplarer«, siger Tim Burnhope.

I dag går en tredjedel af produktionen til landbruget, og det var i 1981, at JCB lancerede sin første teleskoplæsser decideret til landbruget.

»JCB 525-70 Agri var vores første Agri model på markedet til landbruget. Det var den første teleskoplæsser, som havde firehjulstræk, for det var, hvad landmændene havde brug for«, fortsætter Tim Burnhope.

Siden da er udviklingen gået slag i slag, og seneste store opgradering kom i 2016, hvor JCB lancerede sin DualTech VT-transmission på Agri-linjen. Transmissionen er hydrostatisk op ti l9 kilometer i timen, hvorefter den skifter til en tretrins powershift-transmission.

Onsdag på pressemødet lancerede JCB i øvrigt sin nye serie af Loadall teleskoplæssere med ny kabine, som vi skrev om for et par uger siden her på landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.