John Deere gør klar til fire bælter

Til november kommer John Deere med sin knækstyrede 9R i bælteversion.

John Deere ser også fornuften i bælteundervogne og vil nu lege med blandt de knækstyrede traktormodeller.

På det amerikanske Farm Progress-show i september lancerede John Deere 9RX-serien, hvor X’et angiver fire bælter på den store knækstyrede serie. Selvsamme serie får premiere på Agritechnica i Tyskland til november.

John Deere har allerede bælter i programmet til 8R- og 9R-serien, men her består konceptet af to lange bælter som på Challengers bæltetraktorer. 9RX-serien vil få bælter, som vi kender det fra Case IH’s Quadtrac-modeller.

30 tommer inden for tre meter

RX kommer i fire forskellige modeller: 9470RX, 9520RX, 9570RX og 9620RX. De to førstnævnte får 13,5 liters John Deere-motorer, mens de to største modeller benytter en 15 liters Cummins QSX-motor. Effektmæssigt går 9RX fra 470 til 620 hestekræfter ved maksimal effekt.

Bælteundervognen bliver tilgængelig i to modeller, hvor den mindste med 30 tommer bælter holder sig inden for tre meter totalbredde. Det kniber for det brede 36 tommer bælte, der til gengæld bærer bedre oppe.

Selve akslerne og lår på 9RX er i øvrigt forstærket væsentligt for at klare de større kræfter som følge af bælteundervognen.

Lige som sine 9R og 9RT-søskende får 9RX e18-transmissionen, der er en fuld powershift-transmission med 18 gear frem og fire bak.

Der er 220 liter olie pr. minut til rådighed på hydraulikken som standard, men er der brug for mere, så kan serien leveres med hele 435 liter pr. minut.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle