Jordbær i drivhus skaber vækst

Peter Jensen er gået fra frilandsjordbær til produktion i væksthus. Det har givet en længere sæson og dermed en spredning af produktionen.

Frem for at have en stor produktion af jordbær, som skal høstes på samme tid som alle andre jordbær, har Peter Jensen fra Tommerup på Fyn valgt en anden løsning. Den har været med til, at han blev valgt i kategorien Innovation til Landbrug & Fødevares frontløbere.

På bedriften Skovhavegaard har Peter Jensen dyrket jordbær i 10 år, men for fire år siden købte han et gammelt gartneri, som blev indrettet til jordbærproduktion. Det betyder, at han nu kan plukke jordbær i en periode på seks måneder.

"Det har udviklet sig stille og roligt. Når man har jordbær på friland, så følger man vind og vejr. Det ville vi gerne prøve at påvirke lidt," forklarer Peter Jensen.

Sammen med en kollega driver han svineproduktion og 140 hektar planteavl samtidig med jordbærproduktionen.

Færre til større produktion

Produktionen af jordbær er selvsagt større med en længere sæson, men samtidig har Peter Jensen kunnet effektivisere i medarbejderstaben. Fra at have 30-40 jordbærplukkere gående, så længe sæsonen varede, har han nu 10 medarbejdere, som arbejder fast i væksthusene i en længere periode.

"Vi plukker mindre per dag nu, men over flere dage. Så vi har en større mængde total og færre medarbejdere," lyder det fra Peter Jensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle