Jordpriserne stiger: Nybolig har handler til 150 millioner under optræk

Jordpriserne stiger og det driver en del landbrugshandler i vejret. Det mærker man blandt andet hos Nybolig Landbrug.

Der er nogle store handler på vej hos Nybolig Landbrug i løbet af 2023. Det fortæller landbrugsmægler hos selvsamme firma Berg Risager. 

Det skriver Effektivt Landbrug

- Nu skal jeg ikke stå og oplyse alt, men vi har et par store ejendomme, som vi har gang i nu. Det er i størrelse af 150 millioner kroner eller mere. Dem forventer, at vi måske kan få afsluttet først i det næste år. Men når det er selskaber, så er det jo ikke noget, man lige gør fra den ene dag til den anden, siger han til mediet.

Priserne på ejendommene er også påvirket af de stigende jordpriser, fortæller Berg Risager. Han fortæller, at priserne på den dyreste jord typisk på Sydsjælland og Lolland-Falster ligger mellem 300.000 og 350.000 kroner pr. hektar. Men også i Vest- og Nordjylland, hvor priserne typisk har ligget på det halve, stiger prisen.

Berg Risager oplever, at det for nogle købere kan være svært at finde den fornødne egenkapital nok til de store køb, og at markedet formentlig ser anerledes ud om et halvt år, hvor han forventer mere stagnerende interesse fra køberne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle