JU har taget første spadestik til nyt skolehjem

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU Århus) har nu for alvor taget hul på byggeriet af deres nye skolehjem i Beder.

Med byggetilladelsen endelig på plads kunne Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU Århus) tirsdag tage første spadestik til det nye skolehjem, skolen er ved at bygge i Beder.

Forventningen er, at de nye skolehjemsbygningerne står endelig klar til at blive taget i brug i sommeren 2022, hvor de skal erstatte flere gamle bygninger, som var blevet utidssvarende og derfor er blevet væltet.

Derfor får det nye skolehjem også en bæredygtig certificering. Det skriver JU Århus i en pressemeddelelse.

Det nye skolehjem kommer til at kunne rumme i alt 102 sengepladser, fordelt på 52 dobbeltværelser og to handicapvenlige værelser.

"Vi håber og tror på, at det nye skolehjem vil kunne bidrage til både at tiltrække og fastholde elever og kursister. De tilbringer jo meget tid her, når de har fri. Derfor er det for mange af afgørende betydning, at de føler sig hjemme, og at komforten er i top. Den grønne beklædning matcher deres faglige interesse i planter, og mange af dem går desuden meget op i klima og bæredygtighed, og vil dermed kunne spejle deres egne værdier i vores nye skolehjem", siger Jens Ravn, bestyrelsesformand for JU Århus.3D-tegning af det kommende skolehjem. Tegning: JU Århus 
 

Bæredygtighed tænkt ind

Ifølge JU Århus får byggeriet en såkaldt DGNB-certificering, som bygger på FN’s definition af bæredygtighed. 

Derudover er bæredygtighed også tænkt ind i selve bygningen, der med sedumtage og vertikal beplantning skal fremmer biodiversiteten, ligesom opsamling af regnvand og brug heraf er også tænkt ind.

Det har dog medført en del reaktioner især på de sociale medier, at JU Århus er gået i gang med det nye byggeri, skriver skolen.

"For nylig afsluttede skolen nedrivningen af mange af de gamle skolehjemsbygninger, som tiden efterhånden var løbet fra. Efter at dømme ud fra reaktionerne på skolens sociale medier, så rummede væggene uden tvivl mange gode minder for elever, der har boet der gennem tiden. Men tiden er nu inde til, at der skal ske noget nyt", fremgår det af pressemeddelelsen.

Beton og gammel belægning fra de tidligere bygninger bliver genanvendt, da det bliver knust og støbt til nye fliser, som skal lægges i området omkring skolehjemmet. 

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle