Juraekspert: Topministres minkbeslutning kan have været uagtsom

I minkkommissionen fokuserer udspørger Jakob Lund Poulsen gentagne gange på, hvorfor der ikke blev sat tid af til at læse centrale dokumenter.

Mere og mere tyder på, at granskningsskommissionen, der undersøger forløbet om aflivningen af alle mink, fokuserer på, om der var tale om grov uagtsomthed i forbindelse med beslutningen.

Det skriver Jyllands-Posten.

Kommissionens udspørger, Jakob Lund Poulsen, gentager igen og igen sit spørgsmål om, hvorfor man ikke tog en læsepause, inden man tog den måske mest dramatiske erhvervspolitiske beslutning i årtier. Det kan tyde på, at kommissionen fokuserer på uagtsomhed, siger juraprofessor Frederik Waage avisen.

Uagtsomhed vil sige, at man ikke bevidst gjorde noget forkert, men at man alligevel har gjort noget kritisabelt, fordi man eksempelvis ikke var opmærksom, forsigtig eller påpasselig nok. Frederik Waage forklarer:

"Det, som kommissionen sigter til, det er uagtsomhed. Der var behov for en hurtig beslutning, men hvorfor skulle det gå så stærkt, at man ikke får læst papirerne"?

Han understreger også, at er der indtil nu ikke er kommet oplysninger op om, hvorvidt regeringstoppen vidste, at lovgrundlaget ikke var på plads, da man træf beslutningen den 3. november i fjor.

 

Emneord

minkkommissionen

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle