Juraprofessor: Statsministers opkald til mink-formand er problematisk

Mette Frederiksens telefonopkald til minkavlernes formand, Tage Pedersen, lørdag den 7. november kan blive et problem for Mette Frederiksen, vurderer professor.

Et 12 minutter langt opkald fra statsminister Mette Frederiksen til minkavlernes formand, Tage Pedersen, er et af de mest interessante og underbelyste temaer i Minkkommissionens undersøgelser lige nu.

Det mener juraprofessor Frederik Waage ifølge Jyllands-Posten.

Opkaldet blev foretaget lørdag den 7. november i fjor– altså fire dage efter beslutningen i regeringens magtfulde koordinationsudvalg om at aflive alle mink. Budskabet fra statsministeren var ganske klart ifølge Tage Pedersen: Aflivningen skulle fortsætte.

Opkaldet var foranlediget af Fødevareministeriets daværende departementschef, Henrik Studsgaard, der på det tidspunkt kendte til den manglende lovhjemmel. Juraprofessor Frederik Waage undrer sig over, at Mette Frederiksens ikke blev advaret – Studsgaard må jo have kendt statsministerens budskab.

Ifølge professoren er det "formentlig det største problem for statsministeren lige nu".

Forklaringen er, at hun reelt trådte ud af rollen som statsminister og med det direkte budskab påtog sig rollen som sagsbehandler ved at bede avlerne om at fortsætte aflivningen.

Emneord

minkkommissionen

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle