Jysk kvægbrug udbydes til salg for 44 mio.

Stort jysk kvægbrug med 450 årskøer og 206 hektar er netop udbudt til salg af EDC Videbæk.

Et af vestjyllands større kvægbrug er netop blevet annonceret til salg.

Det drejer sig om bedriften ’Store Tarp’ beliggende ved Spjald, som rummer plads til 450 årskøer plus opdræt og har 206 tilhørende hektar jord.

Prisskiltet lyder på 44 mio. kr., og i følge mægler Jan Vistisen, EDC Videbæk, har der allerede været en pæn interesse på ejendommen.

Han mener, at ejendommen har en interessant størrelse, idet der er stor mælkeproduktion og plads til udvikling for den, som kan sit håndværk.

Adspurgt hvem en mulig køber kan være svarer Jan Vistisen, at det formentlig er en moden landmand, som har en del års erfaring med at drive landbrug. Det kan også være en yngre landmand, som har familiemæssig eller anden økonomisk opbakning til at løfte ejendommen videre.

"Ejendommen appelerer til de, som har visioner om øget vækst med mælkeproduktion. For så vidt tror jeg ikke, at den bliver meget svær at sælge videre", lyder vurderingen.

Produktion på 4,8 mio. kg

Driftsanlægget på Store Tarp er opført i 2000/2007 med plads til 415 køer. Herudover er der velfærdsafsnit til kælvekøer og småkalve.

Malkecentret med en 50 pladser karussel er ligeledes opført i 2007. Der er transponderregistrering med separation og mælkemåler til mængdemåling.

Foruden Store Tarp medfølger to ejendomme; én hvor kvierne opstaldes samt et hus som anvendes til medarbejdere.

Der medfølger en SDM besætning på 450 køer og tilhørende kvieopdræt. Maskinstationen driver markbruget, hvor 185 af de 206 hektar kan dyrkes.

Ejet af kendt handelsmand

Bag ejendommen står Store Tarp Kvæg Aps, som ejes af Bart Wagenvoort. LandbrugsAvisen kunne den 17. august fortælle, at de fleste af Bart Wagenvoorts selskaber er gået konkurs.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle