Jysk landboformand stopper efter 11 år

Morten Yde, formand for LandboThy, har besluttet ikke at genopstille til bestyrelsen, når der d. 14. marts er generalforsamling i foreningen.

”Jeg har været med i 11 år, og i de sidste syv år i formandskabet. Jeg ser en mulighed for, at der kan ske et generationsskifte nu,” forklarer landboformanden til Landbrugsavisen.dk.

Han glæder sig over, at han har været med i processen med at fusionere foreningerne i området, har skabt LandboThy og bygget Videncenter Thy- Mors.

Morten Yde har på Øster Krogsgaard 200 hektar planteavl og producerer 7500 slagtesvin til Tican. Det seneste år er flere landbrugspolitikere trådt tilbage, fordi de har skullet hellige sig bedriften i en svær tid.

”Jeg er så begunstiget, at jeg ikke har problemer på bedriften, så det er ikke baggrunden for min beslutning,” beretter Morten Yde.

Ingen medarbejdere

Han har ingen medarbejdere, og livet som landbrugspolitiker har derfor været presset. Når han skulle til København til møde på Axelborg, har han stået tidligt op for at fodre grisene.

”Jeg føler, jeg har kunnet nå det, men omvendt så har jeg også på en eller anden måde brændt lysene i begge ender, og på et tidspunkt er det ikke så smart at blive ved med,” siger Morten Yde.

Han glæder sig nu til at få tid til både bedriften og familien.

Medie: Kapitalfond vil købe stor biogasproducent 12. december · 17:21

”Jeg elsker livskvaliteten i det her fantastiske erhverv. En livsstil, som jeg selv i dén grad værdsætter, og det glæder jeg mig til at få mere tid til,” siger Morten Yde.

Tid til familien

Han er gift med en sygeplejerske og har tre børn. Dem glæder han sig til at hellige mere tid.

”Jeg tror, da at familien savner nærvær på både fysisk og psykisk. En ting er at være til stede fysisk, men i tankerne har jeg også tit været omkring LandboThy og det politiske system,” siger Morten Yde.

Efter næste generalforsamling d. 14. marts vil bestyrelsen udpege en ny formand. Der vil blive valgt en god efterfølger, har Morten Yde en fornemmelse af.

”Vi har et generationsskifteproblem i erhvervet, det ved vi. Vi skal for guds skyld heller ikke til at have et generationsskifteproblem i vores folkevalgte system,” siger han.

”Man skal også huske på, at ingen er uundværlig.”

Han er glad for den tid, han har været formand.

”Jeg har nydt al den tid, jeg har haft, og føler også, jeg har fået anerkendelse fra medlemmerne for mit arbejde som formand.”

Faktaboks

Morten Ydes besked til medlemmerne

"Generationsskifte i LandboThy"

Efter 11 år i LandboThys bestyrelse er tiden kommet for at vige pladsen for nye kræfter.

Jeg har været med i en periode og en proces hvor vi har fusioneret foreningerne i området og har skabt LandboThy samt bygget Videncenter Thy- Mors.

Jeg har siddet for bordenden i forbindelse med projektering og byggeri at Videncenteret og har været formand for LandboThy siden 2011.

De sidste 7 år har derfor været hektiske, men også særdeles spændende og jeg glæder mig over, at vi er kommet fornuftigt i mål på alle fronter.

Vi har nydt gavn af stor opbakning blandt medlemmerne i processen og den loyalitet er hele fundamentet i udviklingen af LandboThy.

Vi har fået skabt synlighed omkring landbrugets enorme lokale betydning og har dermed også været med til at sikre at vi langt om længe har udsigt til en bedring i rammevilkårene.

Vi har med Videncenteret fået skabt rammerne for en professionel rådgivning til gavn for medlemmer og kunder og til gavn for LandboThys forretningsomfang.

LandboThy er derfor med dygtige medarbejdere og en professionel og engageret ledelse i stabil drift og gearet til fremtiden.

På det grundlag er jeg tryg ved at give stafetten videre i form af et naturligt og kontinuerligt generationsskifte som dermed er med til at sikre et fortsat repræsentativt folkevalgt system. 

Efter 11 år glæder jeg mig samtidigt også enormt til at kunne prioritere min familie og dyrke og nyde mit landbrug under lidt mindre hektiske rammer.

Håber at i vil møde talstærkt op til generalforsamlingen den 14 marts og være med til at sikre et dynamisk fremtidsorienteret LandboThy.

Morten Yde

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu