Jyske Bank: Landbruget er vores mest risikofyldte branche

Trods tilbageføring af 172 mio. kr. på landbrugsområdet, så er landbruget fortsat en presset branche, siger Jyske Bank i deres årsrapport.

Trods klar fremgang hos i mælke- og svineproducenter sidste år er der fortsat dyster læsning for landbruget i Jyske Banks årsrapport for 2017.

Jyske Bank har tilbageført 172 mio. kr. - fra tidligere års nedskrivninger - for landbrugskunder. Sammen med kategorien 'fast ejendom' gør det til det område med 'største forbedringer' skriver Jyske Bank.

Landbrug er dog fortsat koncernens 'mest risikofyldte branche målt på nedskrivninger i procent af udlån og garantier', skriver Jyske Bank i deres årsrapport.

Udlån og garantier til svine- og mælkeproducenter udgør 0,4 procent af koncernens samlede udlån og garantier. Andelen af samlede nedskrivninger er langt større: 17 procent.

"Situationen for svine- og mælkebønder er fortsat udfordrende", skriver banken.

"Ultimo 2017 ligger afregningspriserne for svin 10% lavere end ultimo 2016 og 22% under forårets niveau. Afregningsprisen for mælk er tilbage på niveau med ultimo 2016 og dermed væsentlig under niveauet i efteråret 2017", noterer Jyske Bank.

Jyske Bank-koncernen lander - samlet set - et stort overskud i 2017. Resultat efter skat var 3,1 mia. kr., hvilket er en anelse højere end sidste år. Overskuddet svarede til egenkapitalforrentning på 9,7 procent. Det var dog mindre end de 10,1 procent året før.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle