Kæmpe fusion danner Danmarks største rådgivningsselskab

De to store rådgivningsvirksomheder, LMO og Centrovice, fusionerer og skaber branchens absolutte største selskab med en omsætning på 400 mio. kr. og knap 600 medarbejdere.

Danmarks næststørste rådgivningsvirksomhed, midt- og østjyske LMO går nu sammen det sjettestørste selskab, fynske Centrovice, og danner dermed markedets største selskab. Sammen vil de to parter mønstre omkring 600 medarbejdere fordelt på LMO og Centrovices eksisterende kontorer og en årlig omsætning på knap 400 mio. kr.

Dermed ryger den nye virksomhed, der endnu ikke har fået navn, med et slag op i toppen af den danske rådgivningsbranche inden for landbrugsfaglig rådgivning, regnskab, ledelse og økonomisk rådgivning.

Positionen som markedets med afstand største aktør - den nuværende etter Sagro har en omsætning på 300 mio. kr. - skal komme kunderne til gode i øget specialisering og styrkede kompetencer.

Ja i aftes

De otte foreninger, der er sammen om at drive LMO, sagde alle ja til fusionen onsdag aften. Formelt mangler der et ja til formælingen fra foreningen Centrovice, der ejer selskabet af samme navn. Det afgøres først på et ekstraordinært bestyrelesmøde mandag den 4. november.

Dermed kan fusionen altså teoretisk set stadig falde til jorden, men da det er en enig bestyrelse, der anbefaler fusionen, forventer bestyrelsesformand i Centrovice, Torben Lyngsøe Povlsen, at vedtagelsen går igennem.

"Vi går sammen, fordi det er det rigtige at gøre både rent rådgivnings- og forretningsmæssigt. Med fusionen kan vi fastholde vores nærhed til vores kunder lokalt, og samtidig sikrer vi en større bredde af medarbejdere, som i endnu højere grad får mulighed for at blive branchens specialister frem for generalister. Der er ingen tvivl om, at det vil give vores kunder adgang til endnu bedre og bredere rådgivning og kompetencer", siger Torben Lyngsøe Povlsen.

Rettidig omhu

Fusionen giver forretningsmæssigt rigtig god mening for begge parter. Alene i Danmark omsættes der for mere end en mia. kroner årligt inden for landbrugsrådgivning. Kunderne består blandt andet af de omkring 10.000 aktive produktionslandbrug, men antallet af landbrug er skrumpet år for år. Og dertil kommer der et stort antal erhvervskunder uden for landbruget.

"Fusionen er rettidig omhu i en branche, som er præget af mange konkurrenter om et svindende antal kunder. Nu bliver vi den største og stærkeste i branchen, og det giver nogle rigtig spændende forretningsmæssige perspektiver og synergier for os - både på kundesiden og på vores muligheder for at investere i digitale løsninger", siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i LMO.

Full-line rådgivning

Den nye virksomhed får LMO’s nuværende adm. direktør, Jan Winther, som direktør. Han ser frem til tage fat på arbejdet i det nye og stærkere setup.

"Det er en enormt spændende aktør, vi sammen skaber, og der er ingen tvivl om, at vi kan gå endnu skarpere ind i vores kerneområde, som er landbrugsfaglig rådgivning. Tidligere havde vi hver vores styrker, og nu kan vi i endnu højere grad tilbyde full-service-rådgivning til vores mange tusinde kunder, uanset om det handler om økonomi, skat, strategi eller generationsskifter i store og små virksomheder. Det er vi overbeviste om, at vores kunder på Fyn og i Jylland kan se værdien af", siger Jan Winther.

 

Faktaboks

LMO

LMO blev skabt i 2008 som et fælles rådgivningsselskab for seks midt- og østjyske landboforeninger. Siden er yderligere to foreninger nu kommet til.

Virksomheden omsætter for godt 285 mio. kr. og tæller omkring 430 medarbejdere fordelt på seks kontorer.

LMO har hovedsageligt rådgivning i Jylland fra Vejle i syd til Østervrå i nord samt på Fyn.

Centrovice

Centrovice blev stiftet i 2008 efter en fusion mellem Agrogården og Landbofyn.

Virksomheden omsætter for godt 100 mio. kr. og tæller omkring 150 medarbejdere fordelt på to kontorer.

Centrovice har hovedsageligt rådgivning på Fyn samt i Jylland og på Sjælland og Sydhavsøerne.

Fusionen

Den sammenlagte rådgivningsvirksomhed vil komme til at stå stærkt i Øst- og Midtjylland og på Fyn med fire hovedkontorer i Viborg, Søften, Horsens og Vissenbjerg.

Den samlede omsætning vil nærme sig 400 mio. kr. Antallet af ansatte er cirka 600 og kundeantallet omkring 8.000.

Centrovice kommer til at eje 24,9 pct. af den samlede virksomhed. De får også som Landboforeningen Midtjylland, der er den største af de otte LMO-foreninger, to bestyrelsesposter i den nye bestyrelse, som udvides. 

Den nye fusion er ikke navngivet endnu og afventer, at medlemmerne i Centrovice siger ja den 4. november.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle