Kæmpe kyllingekoncern hugger ny topchef fra Danish Crown

Danish Crown har mistet adm. direktør for svensk datterselskab, efter han har takket ja til et job som CEO for Scandi Standard.

Danish Crown skal  se sig om efter en ny adm. direktør for sit svenske selskab, da Jonas Tunestål, der indtil nu har siddet på den post, har takket ja til et job som CEO for den børsnoterede kyllingekoncern Scandi Standard, der ejer det danske Danpo.

Det skriver begge virksomheder i pressemeddelelser.

Jonas Tunestål har været som adm. direktør for Danish Crowns svenske selskab KLS Ugglarps siden 2014, og har været ansat i virksomheden i 21 år og dermed hele sin profesionelle karriere.

Jonas Tunestål skal hos Scandi Standard afløse interim CEO Otto Drakenberg, der tog over i maj i år efter Danske Leif Bergvall Hansen blev fyret som administrerende direktør.

Hans tidligere arbejdsplads KLS Ugglarps har ca. 830 ansatte, og slagter svin, kreaturer og lam på fem produktionssteder i Sverige. Selskabets årlige omsætning lyder på ca. 4,1 mia. kr.

Netop KLS Ugglarps er i Danish Crowns nye stategi fra sommer udset til at være et vækstområde for koncernen. Topchef Jais Valeur udtalte i den forbindelse, at opkøb især inden for forædling i det svenske er udset til at styrke forretningen i landet.

En udvikling som Danish Crown allerede satte i gang ved den seneste strategi fra 2015 og som betød opkøb af flere svenske selskaber i årene 2016-2018.

Til sammenligning beskæftiger den samlede Scandi Standard-koncern omkring 3.000 mennesker, og opnåede i 2020 et salg på 7,3 mia. kr. Det samlede driftsresultat lød på 370 mio. kr.

"Jeg vil gerne takke KLS Ugglarps og Danish Crown for mange fantastiske år sammen. Jeg har sat pris på at arbejde sammen med alle kolleger, landmænd og kunder for at udvikle svensk mad sammen. KLS Ugglarps er en fin virksomhed, der har udviklet sig godt, og som virkelig har givet mig mulighed for at udvikle mig som leder og person", siger den 42-årige Jonas Tunestål og fortsætter:

"Jeg glæder mig til at blive en del af Scandi Standard-teamet og bidrage til den videre udvikling af koncernens stærke markedspositioner i Norden og Irland. Scandi Standard er en interessant virksomhed med høje ambitioner i en spændende værdikæde med masser af muligheder", siger han.

Jonas Tunestål fratræder sin stilling senest 30. april 2022, og Danish Crown er derfor allerede gået i gang med at lede efter en ny adm. direktør til deres svenske datterselskab.

"Det er med stor beklagelse, at jeg har modtaget Jonas’ opsigelse. Han har gennemgået en fantastisk udvikling både som leder og som forretningsudvikler. I et konkurrencepræget marked har han sammen med sit team leveret et stærkt resultat som betyder, at KLS Ugglarps i dag er markedsleder i Sverige", siger Jais Valeur.

Faktaboks

Scandi Standard blev etableret i juni 2013 med foreningen af ​​det svenske mærke Kronfågel og det danske mærke Danpo. Siden er både et norsk, finsk og irsk selskab købt af koncernen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle