Kæmpe prishop i Kina: Svinekød stiger 11 procent på en weekend

Stor investorappetit på svinekød i Kina, der stiger næsten 11 procent på to dage.

Den måske mest afgørende markedsnyhed for de danske svineproducenter i 2021.

Det er betegnelsen for den prisudvikling, der sker i Kina i disse dage, og som efter al sandsynlighed vil smitte positivt på afregningen for den danske svineproducent.

Palle Jakobsen, markedsanalytiker hos Agrocom.dk, er i sit seneste blogindlæg yderst positiv på vegne af de danske svineproducenter.

"Vi har en smule kødannelse ved slagtegangene i især Tyskland, men når den er afviklet, er der fri vej og speederne i bund imod stigningerne", siger han.

For at understrege sin pointe peger han på prisudviklingen på den nye kinesiske svinekødsbørs Dailian, der i fredags sluttede med stigninger på 5,6 procent for september 2021-terminen. Dertil kommer prisstigninger ved ugens start, der er gået yderligere 5,3 procent op.

"I forvejen er trenden vendt til stigende efter brud over 25 kroner pr. kg, så den her udvikling sender nogle meget positive signaler dels til de kinesiske børshandlere, men også til de danske afsætningsmuligheder til Kina senere på året", påpeger Palle Jakobsen.

Han mener, at prisudviklingen samtidig indikerer, at Kina fortsat er et stykke fra at have genetableret deres svinebestand efter udbruddene af afrikansk svinepest, og at de kinesiske handlere på børsen heller ikke tror på, at det kommer til at ske på denne side af september.

Palle Jakobsen fremhæver samtidig, at også børsen for svinekød i Chicago er steget kraftigt og nu befinder sig omkring 12 kr. pr. kg. Det er et prisleje, der gør de danske svin absolut konkurrencedygtige på det kinesiske middagsbord, som Palle Jakobsen formulerer det.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle