Kæmpe prisoptur for tyske slagtesvin er en realitet

Noteringen for slagtesvin i Tyskland hæves markant.

Der er for alvor kommet gang i prisstigningerne for slagtesvin på det tyske marked, der netop er sat op med syv eurocent svarende til stigning på 53 øre.

Noteringen er dermed løftet til 1,50 euro pr. kg svarende til 11,18 kr.

Det er den kinesiske nedtur i svinebestanden som følge af afrikansk svinepest, der sætter fut i noteringerne.

"Optimismen på det tyske slagtesvinemarked er stor. Markedsinteressenterne kender selvfølgelig statistikken fra Kina, hvor svinebestanden er faldet med 16,6 procent og bestanden af søer med endda 19,1 procent. Derfor er det forståeligt, at slagtesvineproducenterne og de tyske omsættere kræver tydelige prisstigninger", skriver Danske Svineproducenter i en markedsberetning.

"På den anden side må man imidlertid konstatere, at prisen for hele slagtekroppen kun steg med 1 cent i forrige uge og med 4 cent i sidste uge. Slagteriet Tönnies advarer derfor om, at prisstigningen på den tyske slagtesvinenotering ikke må være for stor. Det tager tid at realisere højere priser på de internationale kødmarkeder. Ifølge Tönnies er USA – på trods af den høje eksporttold på svinekød – og Spanien og Danmark på grund af lavere slagtesvinenoteringer mere konkurrencedygtige på eksportmarkederne end tyske slagterier for tiden#, fremgår det af markedsberetningen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle