Kæmpemøller står på spring i Danmark

Vestas er klar med nye, højere møller.

Vindmøllebranchen og Danmarks Naturfredningsforening er klar til et opgør med den nuværende højdegrænse for vindmøller på land, skriver Finans.

I dag kan kommunerne blåstemple landmøller op til 150 meter målt til øverste vingespids, men den grænse udfordres af bl.a. Vestas.

»Egentlig troede vi, at målet var nået for højden på vindmøller på land, men så opfandt vi en ny tårnkonstruktion, så vi kan øge højden og størrelsen på møllen,« siger Anders Vedel, teknisk chef i Vestas.

Video: Maskinhandler kørte kunder til Tyskland - mest for hyggens skyldMaskiner 19. november · 10:51

Resultatet er en ny serie af møller, som Vestas sender på gaden i 2016 med tårnhøjder på op mod 166 meter og vinger på op til 67 meter.

Vindmølleindustrien peger på, at politikerne ønsker mere og billigere grøn energi, og det kan store landmøller levere, lyder meldingen.

»Vi bliver på et tidspunkt nødt til at diskutere højdegrænsen, der gælder i forhold til kommunal planlægning, fordi teknologien giver nogle nye muligheder på det her område,« siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien, og efterlyser en stillingtagen senest i 2017.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu