Kæmper med flammerne: "Skrækscenariet er en markbrand, som løber løbsk"

Mandag var vindhastigheden i Nordsjælland cirka seks sekundmeter. Med den vindstyrke vil en markbrand kunne sprede sig 400-500 meter på blot en time.

"Vi er her efter to måneders tørke i vores seks kommuner oppe på det højeste trin i vores skala for brandirisiko - ekstrem høj brand-risiko".

Sådan fortæller fortæller operativ leder Ole Hermansen, Frederiksborg Brand og Redning, til Frederiksborg Amts Avis.

"Naturbrande som markbrande og skovbrande kræver hurtig og massiv indsats, for at vi kan slukke dem, før de breder sig, så vi har opgraderet vores aktuelle beredskab", fortæller operativ leder Ole Hermansen,

Frederiksborg Brand og Redning dækker de største skov- og landbrugsområder i Nordsjælland.

"Vi har den sidste uge - fra søndag til søndag - været ude at slukke 12 naturbrande. Vi har aldrig før set så mange naturbrande på så kort tid. Vi har derfor opgraderet beredskabet ved blandt andet at have en ekstra indsatsleder på vagt, og vi har i det hele taget gjort klar til flere opgaver - også i områder hvor det er svært at komme frem", siger Ole Hermansen til Frederiksborg Amts Avis.

"Vi har udrustet en lidt større skovbrandsenhed med to pumper og vandtank på en 4x4 lastvogn, og vi har en lastbil med en container med 10.000 liter vand holdende klar. Samtidig har vi indkøbt mere slukningsudstyr til slukning af skovbrande. Skrækscenariet lige nu er en skovbrand, eller en markbrand, som løber løbsk".

Ifølge nye tal fra Beredskabsstyrelsen har der været 1.475 udkald til naturbrande på landsplan fra 1. maj til 22. juli. I gennemsnit plejer der kun at være 505 - blot en tredjedel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle