Kæmpeunderskud hos minkbranchens topleverandør

Der er sket en næsten total opbremsning af investeringsviljen og -evnen i minkbranchen.

Hedensted Gruppen A/S landede et underskud på 15,4 mio. kr. i 2018/19. Det fremgår af virksomhedens seneste regnskab, der netop er offentliggjort.

Det står i kontrast til de foregående fire års regnskab, hvor der var overskud på henholdsvis 1,2 mio. kr.(2017), 1,3 mio. kr. (2016), 8,4 mio. kr. (2015) og 20,4 mio. kr (2014).

Underskuddet falder sammen med den verdensomspændende krise i minkbranchen og hos minkavlerne, som Hedensted Gruppen henter næsten hele omsætningen hos. Trods det store underskud har Hedensted gruppen stadig en egenkapital på 26 mio. kr. og aktiver for 76 mio. kr.

Ifølge ledelsesberetningen skyldes underskuddet, at virksomheden blev ”hårdt ramt på såvel omsætning som indtjening, da den lave skindpris har resulteret i en næsten total opbremsning af investeringsviljen og -evnen i minkbranchen”.

Også det kommende regnskabsår, forudser Hedensted Gruppen, vil føre til et underskud. Det bliver dog ”væsentligt mindre end det indeværende år”, lyder det i regnskabet.

Det er en forventning om, at produktionen af minkskind falder stærkt, og at udbud og efterspørgsel på minkskind igen nærmer sig hinanden, der får Hedensted Gruppen til at se lysere på det kommende år.

”Vores erfaring viser, at når branchen igen ser en positiv udvikling i skindprisen, vil de indefrosne/udskudte investeringer blive igangsat, og Hedensted Gruppen A/S vil så have de nødvendige kompetencer og nye produkter til rådighed”, skriver ledelsen i beretningen.

Underskuddet har blandt andet betydet, at ledelsen i Hedensted Gruppen A/S har været nødt til at reducere kraftigt i bemandingen, da man har  måttet "gentænke hele organisationen og den fremtidige
struktur", lyder det i ledelsesberetningen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle