Københavneren og landmanden mødes til fællesspisning

Tænketanken Frej lancerer nyt ’Mad & Mad’ koncept, der skal få folk på tværs af spisevaner, generationer og holdninger til at mødes om fælles måltider.

Danskernes forbrug af pink lady æbler VS de pressede, danske æbleavlere. Linsedeller
VS frikadeller. Storbysnuder VS storbønder. Danmark er et lille land, der er kendt for sin stolte fødevareproduktion.

Alligevel synes afstanden mellem land og by større end aldrig før.

Det skriver Tænketanken Frej i en pressemeddelelse.

Tænketanken Frej lancerer derfor med støtte fra Foreningen Plandanmark det nye måltidskoncept
’Mad & Mad’. Her vil borgere på tværs af spisevaner, generationer og holdninger mødes om et fælles måltid med personen, der har produceret fødevaren.

”Med vores nye måltidskoncept forsøger vi i Tænketanken Frej at mindske afstanden mellem
os, der forbruger fødevarer og de danske landmænd, der producerer fødevarer. Og hvad er et bedre fundament for dialog end at mødes over et lækkert måltid?”

Sådan udtaler Emilie Roepstoff, der er frivillig i Frej, vokset op i Nordsjælland og nu bor i København.

Tænketanken Frej afholdt d. 12. oktober deres første Mad & Mad-event, der stod i æblernes
tegn. Her mødtes en af Danmarks største æbleavlere, Karina og Peter Stybe Petersen fra Hørve med forbrugerne.

”Det var spændende for os at komme til ’Mad & Mad’ på Nørrebro og møde både ældre og yngre medborgere, der havde en enorm nysgerrighed og et imponerende engagement i vores danske produktion af æbler. Vi talte om alt fra min motivation som landmand, brugen af pesticider og hvordan vi kan få flere danske æbler i supermarkederne", fortæller Peter Stybe Petersen.

"Tænketanken Frejs fællesspisning og den efterfølgende dialog var et konstruktivt mødested mellem os fødevareproducenter og danske forbrugere, som jeg sjældent før har oplevet”

Tænketanken Frejs næste Mad & Mad-event finder sted d. 13. november. Denne gang er
temaet svampe – muligvis fremtidens kødalternativ? 

Selvom vi ser et skift mod kødalternativer, er den danske svampeproduktion faldende. Hvad skyldes det, og hvordan producerer man egentligt svampe?

"Vi får besøg af adm. direktør, Ebbe Korsgaard, fra Beyond Coffee, der indsamler kaffegrums til at gro lækre svampe i", lyder det i pressemeddelelsen.

Den 5. december afholder Tænketanken Frej en jule-edition, hvor temaet er (jule)gris. Men hvor er grisen vokset op og hvordan er det at være griseavler i en tid, hvor dansk konventionel griseproduktion er til debat?

Frej har fundet sammen med Suhrs Madakademi til Mad & Mad: Jule-edition. De talentfulde madlavningsentusiaster fra Suhrs vil forberede aftenens måltid – en ”hel” halv gris produceret af griseavler, Niels Rasmussen, fra Lolland. Niels vil fortælle om livet som konventionel landmand og hans tanker om egen griseproduktion.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle