Købte sin første traktor som 13-årig: Ejer nu 22 veterantraktorer og utal af gamle maskiner

Ivan Laursen fra Samsø, er ikke selv uddannet landmand. Alligevel er interessen og passionen for traktorer stor. Så stor at han har sit eget traktor museum. 

Selvom Ivan Laursen ikke selv er landmand, hjælper han hvert år gladeligt til, når der skal høstes hos hans morbror Niels Jørgen Andersen.

Forleden hjalp han med at høste vinterhvede.

"Jeg nyder meget at køre traktor, og det er lidt et frirum for mig. Jeg koncentrerer mig fuldstændig om kørslen og glemmer alt andet. Min morbror har også et lille traktor- og maskinværksted, hvor jeg af og til hjælper til", siger Ivan Laursen og fortæller, at hans morbror er femte generation på Nørregård. 

"Jeg er kommet på gården rigtig meget igennem hele mit liv. Som barn kørte jeg med i traktorerne, dengang det var min mormor og morfar, der havde gården. Senere er jeg selv begyndt at køre traktor", siger Ivan Laursen. 

På billederne ses gårdens Zetor 12111 fra 1991 og deres Bukh Jupiter, der 16. august runder de 50 år.

"Jupiter'en har været 50 år på gården. Det var min morfar der i sin tid købte den som ny. Bukh-forhandleren på Samsø, Vagn Mikkelsen, havde købt et restparti traktorer, omkring 25 styk, hos Bukh, da de stoppede traktorproduktionen i sommeren 1968. Jupiter'en her var i dette restparti", fortæller Ivan Laursen.

Selv er Ivan Lausen uddannet maskinmester, men interessen for traktorerne, har han beholdt. 

"Veterantraktorer og maskiner er min hobby og jeg har mit eget lille museum, Samsø Landbrugsmuseum. Jeg købte min første traktor, da jeg var 13 år. Samlingen udvides i gennemsnit med en traktor om året,  jeg er vist oppe på 22 veterantraktorer nu. Derudover har jeg også et utal af gamle maskiner og redskaber" fortæller Ivan Laursen, der også deltager i Samsø Veterantraktor- og Maskinklubs arrangementer.

I weekenden 28. - 29. juli, havde Samsø Veterantraktor- og Maskinklub træf på Samsø. Her deltog Ivan Laursen sammen med sin far.

"Vi var ude at køre med noget lidt ældre grej. På billedet er min far og jeg ude at køre med en gammel selvbinder af mærket Krupp", siger Ivan Laursen og fortæller at selvbinderen er ca. 80 år gammel. Traktoren er en Bukh 302 fra 1961.

Klubben plejer at holde træf hvert andet år, og klubbens medlemmer finder en masse gamle traktorer og maskiner frem til lejligheden.

Ivan Laursen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle