Kødgigant sælger ud i Sverige

HKScan har solgt endnu et par datterselskaber fra, denne gang i Sverige.

Den finske kødvirksomhed HKScan fortsætter sine frasalg af selskaber for at strømline forretningen.

Denne gang sker frasalgene i Sverige, hvor HKScan ikke længere vil eje aktieposter i Gotlands Slakteri AB og Svensk Butikskött. Det skriver det finske børsnoterede selskab i en pressemeddelelse.

»I de seneste år har vi arbejdet på at simplificere og øge effektiviteten af vores svenske aktiviteter. Disse frasalg vil øge vores fokus på vores kerneforretning,« udtaler Göran Holm, der er chef for HKScans forbrugerrettede forretning i Skandinavien.

Ørkenland bygger gigantisk mælkebedrift til 14.000 køerKvæg 12. december · 13:12

De to virksomheder Gotlands Slakteri og Svensk Butikskött har kun været en del af den finske kødkoncern siden 2010. HKScan ejede 25 procent af de to virksomheder, der nu sælges til hovedaktionæren af Svensk Butikskött, Thomas ôstlund.

Ud over disse to frasalg sælger HKScan sin aktiepost på 25 procent i Svensk Lantbrukstjänst til den svenske slagteriorganisation Svenska Kötföretagen.

Solgte til DC

HKScan er i Danmark mest kendt for sin aktiviteter inden for kyllingeområdet, hvor man driver Rose Poultry, der de senere år har været plaget af en udfordret økonomi. Derudover ejede HKScan 50 procent af den polske slagteri- og forædlingsvirksomhed Sokolow sammen med Danish Crown. Denne ejerandel solgte finnerne dog til Danish Crown tilbage i 2014, også som et led i deres proces med fokus på kerneforretningen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu