Køerne vælger selv nye madrasser

Helt usædvanligt har mælkeproducent foreløbig monteret seks forskellige slags madrasser i en del af sin stald for at blive klogere på, hvad køerne foretrækker. Få del i hans erfaringer på temadag 4. juli.

Selv om madrasser fortsat er det foretrukne leje for rigtig mange køer, kniber det med ny og uafhængig forskning i, hvad køerne egentlig foretrækker blandt de mange forskellige typer på markedet.

Derfor er den sjællandske mælkeproducent Per Thomasen nu i gang med et ret specielt forsøg i sin stald med 250 sengebåse.

Indtil videre har han fået monteret seks forskellige madrasser, herunder også vandsenge, fra to forskellige leverandører i mindre afsnit af stalden.

Og det stopper ikke her. Når disse linjer læses, har en tredje leverandør været forbi med sit bud på den optimale madras.

»Vi gør det, fordi ingen andre har gjort det. Enhver sælger mener jo, at han har det bedste produkt, men der er ingen uafhængig forskning at beslutte sig ud fra, når der skal vælges nye madrasser. Så vi har simpelthen valgt at spørge køerne, hvad de helst vil ligge på,« forklarer han.

Køer er ikke i tvivl

Først blev der lagt 10 nye madrasser af et fabrikat og derefter 10 af et andet fabrikat.

»Dem ku’ vi se, at køerne bedre ku’ li’. Det var utroligt, tænkte vi, og så gik der lidt sport i det. I dag kan vi se markante forskelle og ved godt, hvad køerne foretrækker,« siger Per Thomasen, som nu er foreløbig seks forskellige madrastyper klogere på, hvad der skal monteres i resten af stalden.

Han understreger dog, at selv om det nok er muligt at handle skarpe priser hjem på madrasserne, er det samlet set en lidt dyrere løsning at udføre ’grundforskning’ på denne måde, bl.a. på grund af lidt højere fragtomkostninger på grund af mang mindre madraspartier.

»Egentlig er det jo også kvægforskningen i Foulum, der burde står for det her,« tilføjer han.

Gratis temadag

Du kan få del i Per Thomasens erfaringer, når han sammen med Kvægrådgivning Danmark og sine leverandører Staldmæglerne og Dan Egtved inviterer til temadag 4. juli.

Her vil Kvægrådgivning Danmark bl.a. vise videoer fra stalden, der viser, hvad køerne synes om madrasserne. Der vil også være mulighed for at selv at se og mærke madrasserne og få en snak med de enkelte fabrikaters forhandlere.

Madras-temadagen er tirsdag 4. juli kl. 10.00-12.30 hos Per Thomasen, Hjørnegårdsvej 1, 4070 Kirke Hyllinge. Deltagelse er gratis, men tilmelding kræves på tlf. 57 86 53 86 eller lmh@vkst.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.