Kalveproducent har ventet på støtte i fire år - nu piller han EU-skilt ned

Hårdt trængt kalveproducent piller nu skilt ned, der fortæller, at hans stald er støtte af EU-midler. Midlerne venter han nemlig stadig på efter fire år.

"Det føles lidt provokerende, fordi man synes da egentlig ikke, at de har fortjent, at det hænger der".

Sådan lyder det fra slagtekalveproducent Steen Prebensen, mens han kigger på det skilt, der markerer, at EU skal forestille at have støttet hans stald.

Han har nemlig nu i fire år ventet på lige omkring 400.000 kr., som han fik stillet i udsigt, da han byggede en gammel kostald og lade om til kalvestald i 2016. 

over 100.000 kr i renter

På stalden har der siden ombygningen hængt et skilt, der markerer, at byggeriet er støttet af Den Europæiske Landbrugsfond under EU, men nu ryger det altså ned.

"Det skal man jo sætte op, så det gjorde vi selvfølgelig, men det føles efterhånden som at være til grin. De støtter det jo ikke rigtigt - ikke endnu i hvert fald", siger en frustreret Steen Prebensen.

Det er lige nu ikke let at være kalveproducent, og 400.000 kr. ville lune betragteligt hos landmanden.

"Før jul stod vi virkelig og manglede penge, og der forsøgte jeg igen-igen at spørge til, hvornår de her penge kommer, men jeg får intet konkret svar", siger han og fortsætter:

"De penge har trukket på min kassekredit nu i fire år, og det løber op i over 100.000 kr. i renter. De penge regner jeg da ikke med at se igen. Samtidig har corona ikke gjort tingene nemmere for salget af oksekød".

udsat deadline igen-igen

Steen Prebensen kunne i weekendens udgave af LandbrugsAvisen læse, at Landbrugsstyrelsen igen har udsat deadline, så de nu forventer at have hans og mange andre sager færdigbehandlet, inden året er omme. 

Selv fik han at vide i februar, at hans sag var til nærmere undersøgelse hos statens advokat Kammeradvokaten.

"Så ringede jeg til Kammeradvokaten, men de fortalte, at min sag var sendt tilbage allerede i august sidste år. Det kunne jeg så ringe og fortælle styrelsen, som pludselig fandt ud af, at de havde min sag, men mere kunne de ikke sige", lyder det fra Steen Prebensen.

kan ingenting få at vide

Sidste år politianmeldte Landbrugsstyrelsen over to omgange en række af de sager, der blev undersøgt hos Kammeradvokaten.

Steen Prebensen har dog ikke hørt noget om, hvorvidt hans sag skulle blandt de politianmeldte.

"Den er bygget og lavet efter bogen, og vi har ikke forsøgt at lave nogen numre. Men det er lige så meget en del af frustrationen, at jeg intet kan få at vide om, hvad der forsinker min sag", siger han og fortsætter:

"Det er utroligt frustrerende, at jeg ikke kan få indsigt i en sag mellem Landbrugsstyrelsen og mig selv. De sidste par år har jeg ringet cirka en gang om måneden, men taler med forskellige ansatte, og de kan typisk ingenting sige". 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle