Kamilla vil være fuldtidslandmand: Jeg ved ikke, om det er realistisk

Drømmen er at kunne leve af at have kødkvæg. Indtil videre har de presset wrapballer til deres to køer og tre kælvekvier.

Kæresteparret Kamilla Mortensen på 25 år og Peter S. Pedersen på 22 år købte deres ejendom Sorgenfri Charolais ved Kibæk, syd for Herning 1. januar 2020, og de er nu i gang med første omgang presning af wrapballer af grønbyg.

"Det er sådan set andet slæt, for vi har allerede taget det første slæt tidligere på sæsonen. Men da vi havde taget det, så begyndte det bare at gro helt vildt igen, så det her er andet slæt, og på bekostning af det, så synes vi, det har givet rigtig godt", siger Kamilla Mortensen.

De skal selv bruge wrapballerne til foder, som holder vinteren ud. De har på nuværende tidspunkt 4 hektar med græsslæt, to køer og tre kælvekvier. De har desuden lejet otte hektar, som de også har slæt på.

Drømmen om landbruget

Parret har begge en deltidsstilling et andet sted, da deres eget landbrug endnu er for småt til at leve af. Planen er, at de gerne vil op på 30 køer, seks kvier plus opdræt. 

"Det skulle stadig være deltid, men man kan godt sige, at drømmen er et fuldtidslandbrug, men om det er realistisk, ved jeg ikke", siger Kamilla Mortensen.

Hun er selv fagudlært fra Grindsted Landbrugsskole i 2017, og har taget hele sin landbrugsuddannelse ved den samme svinebonde, som hun stadig er ansat ved.

"Jeg har altid hjulpet min far med kødkvæg i min fritid, og min bedstefar har også haft landbrug. Det kan spores tilbage i generationerne, så det lå i kortene hele vejen igennem, at det var landbrug, jeg skulle", siger Kamilla Mortensen.

Før parret købte Sorgenfri Charolais boede de til leje, og Kamilla Mortensen havde dyr til at gå på sin fars bedrift. Parret ville gerne selv have dyrene tættere på, og det har de fået nu på deres egen ejendom. 

Med det indsendte billede deltager Kamilla Mortensen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle