Kammerater høster vinterbyg på Mols - To måneder uden vand ses på kernerne

70 hektar vinterbyg har haft store udbytteudsving på Mols. Tørke er synderen.

Mads Hougaard Jensen forpagter 310 hektar jord sammen med sin makker Henrik Gregersen. De kalder sig Bette Frisenborg, selvom det officielle navn er HG Agro.

De har i weekenden færdiggjort deres 70 hektar vinterbyg, hvoraf de 19 var på markerne med den smukke udsigt nær byen Agri. 

- Og så havde kornchaufføren lige tid til at tage et par billeder med vandet i baggrunden, da vi blev enige om at høste sidste omgang, inden det blev for træls at få ind, fortæller Mads Hougaard Jensen. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Høsten gik ganske fint med den nyindkøbte, men brugte, New Holland CR980. Makkerparret har dog ikke udtrykt de store hurraråb over udbytterne. 

- Udbyttet har ikke været for godt på vores jorde på Djursland. Det har været for tørt, for vi fik ingen vand i marts og april. Og det ses på antallet af kerner, siger Mads Hougaard Jensen. 

Han fortæller, at de 19 hektar på billederne har været de bedste marker med syv ton per hektar, men at andre marker har ligget på alt fra fire til syv ton per hektar. 

- Så vi er spændt på, hvordan rapsen har klaret det. Men jeg kan da se, at de skriver mange andre steder, at de er fornuftige, siger Mads Hougaard Jensen. 

Makkerparret har i år satset på vinterbyg, hestebønner og rug. Og især rugen er Mads Hougaard Jensen spændt på, idet de har 150 hektar. 

- Men det ser faktisk fint ud. Det er som om, at tørken er gået i strået og ikke i akset på den, konstaterer han. 

Med de indsendte fotos deltager Mads Hougaard Jensen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle