Kampe mellem hyrder og landmænd i Tchad efterlader 11 døde

Landmænd i Tchad overfaldt fredag en flok hyrder i vrede over fritgående dyr. 11 mennesker har mistet livet.

11 mennesker er blevet dræbt i kampe mellem hyrder og landmænd i det centralafrikanske land Tchad fredag.
Det oplyser en lokal guvernør.

Meldingen kommer, efter at dødelig vold igen er blusset op mellem nomadiske hyrder og bosiddende landmænd.

I den centrale og sydlige del af Tchad, hvor mange beboere er bevæbnede, opstår der ofte sammenstød, fordi landmændene beskylder hyrderne for at lade deres dyr gå frit omkring og græsse eller trampe på afgrøderne.

- Landmændene overfaldt hyrderne, da de krydsede en kvægpassage, siger Sougour Mahamat Galma, der er guvernør i provinsen Guera.

I første omgang lød dødstallet på ni, men det blev senere opjusteret til 11.

- Det steg til 11, efter at to hyrder, der ankom til stedet med heste, blev bortført og efterfølgende dræbt af landmændene, siger guvernøren.

Derudover blev der affyret skud mod et dusin politibiler, der var sat ind for at dæmpe urolighederne.
Guvernør Sougour Mahamat Galma fortæller videre, at han har bedt hæren om hjælp af frygt for, "at volden bliver genoptaget".

I september blev 19 mennesker dræbt og 22 andre såret i sammenstød mellem hyrder og landmænd. Det skete i den lille landsby Marabe cirka 500 kilometer sydøst for hovedstaden Ndjamena.

Kampene spredte sig til to nærliggende landsbyer, før politiet var i stand til at genoprette roen.

I august mistede 13 mennesker livet i den østlige del af Tchad, efter at et barn var blevet beskyldt for at stjæle en landsmands hakke.

Spændingerne mellem de fastboende, indfødte landmænd og de nomadiske hyrder med arabisk baggrund i Sahel-regionerne har været tiltagende i flere år.

Hyrderne kommer som regel fra de tørre Sahel-regioner i det nordlige Tchad og forsøger at bosætte sig på mere frugtbar jord, hvor de kan opdrætte deres kameler og får.

/ritzau/AFP

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle